23948sdkhjf

VLCC-rater brager i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Weekendens angreb på saudiske oliefaciliteter kommer nu til udtryk i en markant stigning i efterspørgslen efter de helt store råolietankskibe, VLCC'ere. 

Angrebene har taget en daglig produktion på 5,7 mio. tønder ud af markedet, svarende til mere end fem pct. af den globale produktion. Uvisheden om, hvornår den saudiske produktion vil være genoprettet, fik i går VLCC-raterne på ruten fra Mellemøsten til Kina til at stige med 7925 dollar til 32.367 dollar om dagen.

Det skriver Tradewinds

Den største efterspørgsel efter olie fra Mellemøsten kommer fra Asien, og det bedste alternativ til den arabiske råolie er den amerikanske skifferolie. USA har meldt sig klar til at gøre brug af sin lagerbeholdning, og derfor oplevede VLCC-raterne et endnu større spring på ruten fra Den Mexicanske Golf til Kina. 

Mandag lå dagsraterne på ruten i 37.203 dollar, hvor de fredag lå i 28.354 dollar. 

De store ratehop for VLCC-tankere har ikke bredt sig til de mindre produkttankskibe, der både for LR1 og LR2's vedkommende oplevede fald på 8-10 pct. på den toneangivende rute fra Mellemøsten til Japan. 

Lastning af olie fra den store saudiske Ras Tanura-terminal har været indstillet siden angrebet. Det er endnu uvist, hvornår produktionen af saudisk olie vil være tilbage på normale niveauer. 

Læs mere: Tank: Alles øjne hviler på Saudi-Arabien efter angreb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141