23948sdkhjf

Monjasa leverer sit første lavsvovls-bunker

Bunkerleverandøren Monjasa har gjort rent i tankene på bunkerfartøjet 'Vinga Safir', fyldt dem med det nye brændstof med 0,5 pct. svovl og gennemført den første ship-to-ship-operation med de mørke dråber. 

Operationen fandt sted i Southhampton den 29. august. Her blev ro/ro-skibet 'Hurst Point' forsynet med både very low sulphur fuel oil (VLSFO) med 0,5 pct. svovl samt den allerede kendte marinegasolie med 0,1 pct. svovl. 

- Det var en milesten for Monjasa at rense vores første tankskib og forsyne det med det nye 0,5 pct.-produkt, siger Monjasas driftsdirektør Svend Stenberg Mølholt i en pressemeddelelse.

Som Søfart tidligere har skrevet, har Monjasa for nylig taget ejerskab af fem tankskibe, hvoraf de fire tidligere har været på charter hos bunkerselskabet.

Flådeudvidelsen skete som et led i forberedelserne til IMO's 2020-krav om maksimalt 0,5 pct. svovl i brændstoffet, der træder i kraft 1. januar 2020. Monjasa forventer at kunne levere det nye brændstof i både Nordvesteuropa, Vestafrika, Den Arabiske Golf og ved Panama-kanalen. 

Læs mere: Monjasa køber fem tankskibe

Artiklen er en del af temaet IMO 2020-svovlregler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094