23948sdkhjf

Monjasa køber fem tankskibe

Frem mod IMO's 2020-krav har Monjasa erhvervet fem fartøjer for at sikre fleksibilitet

Her godt fire måneder før de nye regler for brændstof med lavt svovlindhold træder i kraft, har redere fra hele verden et ekstra fokus på indkøb af brændstof. 

Ifølge Monjasa er forventningen, at bunkerindustrien bliver udfordret på områder som leveringsfleksibilitet og lagerkapacitet grundet introduktionen af Very Low Sulphur Fuel Oil (VLSFO). Derfor fokuserer Monjasa bl.a. på at sikre sig den rigtige tonnage med langsigtede perspektiver, og i den forbindelse har bunkerselskabet netop købt fem tankskibe med en samlet dødvægt på 37.500 ton.

- Hele industrien er nødt til at tilpasse sig efterspørgslen på flere forskellige produkttyper. Disse fem tankskibe kan segregere mellem to og seks forskellige typer olieprodukter ombord, og det er med til at gøre dem til en attraktiv investering for os, siger Monjasas CEO Anders Østergaard i en pressemeddelelse.

Fire gamle kendinge

Fire af de fem nyindkøbte tankskibe har tidligere været på bareboat charter hos Monjasa, men kommer nu under 100 pct. Monjasa-ejerskab. 

Alle fem tankskibe vil blive anvendt til fortsatte bunkeroperationer i Monjasas kernemarkeder i Den Arabiske Bugt, Vestafrika og i Panama-kanalen. Monjasa overtog officielt de første to tankskibe i Dubai den 15. August 2019, og de resterende tre tankskibe vil blive leveret i løbet af de kommende måneder. 

Monjasa opererer i alt cirka 20 tankskibe på verdensplan, hvoraf 10 er fuldt ejet. Det er fortsat en prioritet for Monjasa at have en flåde sammensat af den rette fordeling af chartrede og ejede skibe for at sikre både operationel og finansiel fleksibilitet. 

De fem tankskibe er:

  • 'Århus' / 3.798 DWT - byggeår 2009 
  • 'Delhi' / 3.802 DWT - byggeår 2009 
  • 'Amsterdam' / 8.839 DWT - byggeår 2009 
  • 'Accra' / 8.839 DWT - byggeår 2010 
  • 'Annie' / 12.222 DWT - byggeår 2004 

Monjasa vil ikke oplyse tankskibenes købssum eller sælger. 

Læs også: Monjasa øger omsætningen men tjener færre penge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096