23948sdkhjf

Svanehøj åbner afdeling i Japan

Den nordjyske pumpespecialist rykker tættere på en voksende kundekreds i Asien, hvor skibsbyggerne efterspørger løsninger til en mere miljøvenlig skibsfart

Det internationale klassificeringsselskab DNV GL vurderer, at over 10 pct. af den globale shippingflåde i 2030 vil sejle på flydende naturgas (LNG) mod 0,3 pct. i dag.

Det åbner døren til et kæmpestort marked for Svanehøj Group. Virksomheden med hovedsæde i Svenstrup ved Aalborg forventer allerede i år at firedoble salget af sin ECA brændstofpumpe til gas, og målet er yderligere en fordobling i 2020.

Omkring 85 pct. af alle verdens transportskibe bygges i Japan, Korea eller Kina, og den stigende efterspørgsel på løsninger til en mere miljøvenlig skibsfart har nu fået Svanehøj til at etablere en salgsafdeling i den japanske by Kobe.

Tættere på kunderne

Svanehøj leverer til flere af de største værfter i regionen; heriblandt koreanske Samsung Heavy Industries, som tidligere i år lagde en meget stor ordre på 48 nordjyske pumper til tre nye kæmpeskibe – såkaldte VLEC'er (Very Large Ethane Carriers). 

- Vi har allerede mange kunder i Asien, herunder ikke mindst i Japan, og vi kan se, at der er en meget spændende udvikling i gang derude. Gasmarkedet er i kraftig vækst, drevet af et fokus på at komme de skadelige partikler fra olie og kul til livs. Jeg er overbevist om, at vi kan øge vores salg gennem fysisk tilstedeværelse, siger CEO Søren Kringelholt Nielsen.

Til at lede det nye kontor i Kobe har Svanehøj udpeget Jens Peter Lund, der skifter titel fra international sales manager til sales director, Asia. Jens Peter Lund har gennem flere år serviceret de asiatiske markeder fra hovedkontoret i Danmark, men har nu bosat sig i Japan for at komme tættere på kunderne.

Nye ordrer og nyansættelser

Etableringen af det nye kontor i Fjernøsten sker som følge af en generel positiv udvikling, som Svanehøj har oplevet, siden investeringsselskabet Solix i efteråret 2018 købte det daværende Wärtsila Pumps ud af den finske Wärtsila-koncern og etablerede Svanehøj Group med aktiviteter i Danmark, Storbritannien og Singapore.

Alene i Svenstrup, hvor koncernen har sit hovedkvarter, er der ansat over 40 nye medarbejdere siden ejerskiftet, og den samlede medarbejderstab er nu vokset til knap 280, heraf 145 i Svenstrup. Samtidig kan Svanehøj notere sig en betydelig vækst i ordreindgangen, som på nuværende tidspunkt ligger godt en tredjedel højere end på samme tidspunkt sidste år.

Det er ikke mindst de nye internationale krav til skibenes udledning af svovl, der skubber til udviklingen i skibsbygningsindustrien. Med virkning fra den 1. januar 2020 nedsættes grænseværdien for svovl i skibsbrændstof fra 3,5 pct. til 0,5 pct., og det øger efterspørgslen på Svanehøjs pumpeløsninger til gas.

Læs også: Svanehøj tilbage på egne ben efter Wärtsilä-exit

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093