23948sdkhjf

USA svarer igen på forhøjet kinesisk told

Handelskrigen mellem USA og Kina eskalerer med forhøjning af toldsatser i begge lande

Handelskrigen mellem USA og Kina er for alvor blusset op igen på en dramatisk fredag den 23. august, hvor Kina startede med at varsle forhøjede toldsatser på amerikanske varer for 75 mia. dollar.

Det fik fredag aften dansk tid Donald Trump til tasterne på Twitter, hvor han "beordrede" amerikanske virksomheder til at trække produktionen ud af Kina og hjem til USA.

- Vores fremragende amerikanske selskaber er hermed beordret til straks at kigge efter alternativer til Kina, inklusive at bringe vores selskaber hjem og producere vores produkter i USA. Jeg vil svare på Kinas tariffer denne eftermiddag, var meldingen fra Trump tidligere på Twitter.

Svaret, der som lovet kom senere samme dag, betyder, at varer fra Kina for 250 mia. dollar, der i dag er pålagt told på 25 pct., fremadrettet vil blive toldbelagt med 30 pct. 

Den forhøjede told vil træde i kraft 1. oktober.

Derudover vil den varslede told på varer fra Kina for yderligere 300 mia. dollar på ti pct. fra 1. september blive hævet til 15 pct.

- Kina skulle ikke have indført tariffer på 75 mia. dollar på USA's varer og produkter, skriver Donald Trump på Twitter.

Trump fremhæver, at han i modsætning til tidligere præsidenter ikke vil finde sig i, at USA – ifølge ham – udnyttes af Kina.

- I mange år har Kina (og mange andre lande) udnyttet USA, tyveri af intellektuelle rettigheder og meget mere. Vort land har tabt hundredvis af mia. dollar om året til Kina uden nogen slutning i syne, tweeter præsidenten og fortsætter:

- I ånden om at sikre retfærdig handel må vi skabe balance i dette meget uretfærdige handelsforhold.

Læs også: Værdien af danske rederier dykker på børsen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094