23948sdkhjf

Stena Bulk-CEO mødes med iransk minister

På femte uge sidder 23 besætningsmedlemmer ombord på 'Stena Impero' i Bandar Abbas i Iran, efter at skibet blev opbragt af iranske flådestyrker på sin vej igennem Hormuz-strædet. 

Stena Bulks CEO Erik Hånell har gentagne gange opfordret statsledere i Indien, Rusland, Letland og Filippinerne, hvor de 23 søfolk kommer fra, til at anmode Iran om at lade dem komme hjem til deres familier. 

Nu har Erik Hånell imidlertid selv haft lejlighed til at fremføre sin sag over for Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif, der var i Stockholm for at tale med den svenske udenrigsminister om blandt andet sikkerhedssituationen i Den Persiske Golf.

- Der var en konstruktiv dialog, og vi udvekslede informationer om sagen, udtaler Erik Hånell i en pressemeddelelse.

Han benyttede desuden lejligheden til at takke den iranske udenrigsminister for at lade repræsentanter fra de tilbageholdte søfolks ambassader kommer ombord, og for at søfolkene ringe hjem til deres familier. Det fremgår dog ikke, om der er udsigt til en snarlig frigivelse af skib eller besætning.

'Stena Impero' blev opgragt efter, at det iranske råolietankskib 'Grace 1' blev tilbageholdt i Gibraltar. Tankskibet var på vej til det krigshærgede Syrien med 2,1 mio. tønder råolie i lasten. Efter at have forsikret myndighederne i Gibraltar om, at Syrien ikke længere var destinationen, fik skibet – som i mellemtiden har skiftet navn til 'Adrian Darya 1' – lov til at sejle videre med en græsk havn som destination, hvorefter AIS'en blev slukket. 

Læs mere: Iransk råolietanker har slukket AIS i Middelhavet

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125