23948sdkhjf

Iransk råolietanker har slukket AIS i Middelhavet

Den iranske VLCC 'Adrian Darya 1' har slukket for AIS'en, efter at den mandag forlod Gibraltar og satte officiel kurs mod den lille græske havn Kalamata. 

Den 300.600 t.dv. store råolietanker skiftede navn fra 'Grace 1', efter at den havde været tilbageholdt i Gibraltar på anmodning fra USA. Under store protester fra USA forlod 'Adrian Darya 1' Gibraltar den 19. august med en forventet ankomst i Kalamata den 26. august.

AIS-signalet fra skibet forsvandt dog i går kl. 7:17 lokal tid. Skibet befandt sig på det tidspunkt nord for Algeriet. Ifølge Reuters har Grækenland ikke modtaget nogen anmodning om havnekald fra skibet. 

USA's udenrigsminister Mike Pompeo har kritiseret frigivelsen af skibet i skarpe vendinger. USA sætter skibet i relation med Den Iranske Revolutionsgarde, som er på USA's liste over terrororganisationer. Med frigivelsen af skibet, der har 2,1 mio. tønder råolie ombord, kan Iran potentielt skaffe sig mere økonomi til terror, når og hvis det lykkes at sælge lasten, lyder bekymringen. 

- Hvis de lykkedes med det, og det håber vi ikke, at de gør i sidste ende, vil de få flere penge og flere ressourcer, siger han ifølge Tradewinds og tilføjer:

- Svaghed er aldrig den rigtige løsning. 

I den britiske enklave Gibraltar mente man dog ikke, at der var grundlag for at tilbageholde skibet længere, efter at myndighederne havde fået en garanti for, at råolien ikke ville havne i Syrien.

Imens det iranske tankskib nu er frigivet, er det intet nyt om udsigterne til frigivelsen af 'Stena Impero', som siden 19. juli har været tilbageholdt i Iran. 

Læs også: Rederiformand siger betinget ja til dansk flådebidrag

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126