23948sdkhjf

Mærsk ude af dansk top 5

Markedsuro og lave renter er med til at sende A.P.Møller-Mærsk ud af topfem over Danmarks mest værdifulde selskaber

Posen bliver i øjeblikket rystet grundigt i toppen af dansk erhvervsliv. Ørsted og Coloplast kan nu brillere med at være blandt landets mest værdifulde børsselskaber, hvor billedet for bare to år siden så helt anderledes ud.

Det skriver Finans.

- Målt på værdi er det klart, at magtbalancen er tippet. De mest værdifulde selskaber er Novo Nordisk, Coloplast og Ørsted, og det var det ikke for få år siden, siger Tue Østergaard, aktiechef i ABG Sundal Collier, til Finans.

For to år siden var de to pladser efter Novo besat af A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank, som nu er røget helt ud af top fem. Både Carlsberg og DSV har overhalet selskaberne og lagt sig som de fjerde- og femtemest værdifulde virksomheder på den danske fondsbørs.

Det skyldes blandt andet, at investorer i højere grad poster sparepengene i aktier, der ikke er konjunkturfølsomme – som netop Ørsted, Carlsberg og Coloplast.

Læs også: Conaramte containerrederier vinker farvel til 35 pct. af aktieværdien

»Handelskrigen og alle de ting har sat en frygt i markedet, som belønner stabile selskaber i en vanvittig høj grad, heriblandt Coloplast. Det er stadig et meget mindre selskab, men sikkerhed omkring fremtiden har betydet, at folk er villige til at give en meget højere pris på den, end de er på de cykliske selskaber, siger Tue Østergaard til Finans.

Som Søfart skrev i går, er kursen på de fire største danske shippingaktier faldet drastisk i løbet af i år. 

Læs mere: Værdien af danske rederier dykker på børsen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125