23948sdkhjf

Hamborg Havn lander største kokainfangst nogensinde

Toldmyndighederne i Hamborg Havn fik gevinst, da de for to uger siden åbnede en container på et skib, der var ankommet fra Montevideo i Uruguay. 

Containeren skulle egentlig videre til Antwerpen, men en forudgående risikoanalyse havde ifølge toldmyndighederne peget på, at der ikke som angivet var sojabønner i containeren. 

Det var da heller ikke synet af soja, men af sorte sportstasker, der mødte tolderne i Hamborg. I alt var der 211 af slagsen, og tilsammen indeholdt de 4.200 pakker komprimeret kokain med en samlet vægt på 4,5 ton. 

Ud fra en betragtning om, at kokainen ville blive fortyndet før gadesalg, er det vurderingen, at den beslaglagte kokain ville have haft en værdi på gaden på omtrent 7,5 mia. kroner. 

Fangsten er allerede blevet destrueret under omfattende sikkerhedsmæssige foranstaltninger, fremgår det af en pressemeddelelse. Det fremgår ikke, på hvilket skib kokainen befandt sig. 

Der er tale om det største enkeltstående fund af kokain i Tyskland nogensinde. I 2017 blev 3,8 ton kokain beslaglagt i løbet af tre aktioner. 

Læs også: Flere MSC-søfolk anmeldt efter narkofund

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095