23948sdkhjf

Endnu et UK-selskab til Northern Offshore Group

Den danskbaserede CTV-gigant Northern Offshore Services får selskab af endnu et britisk offshore vind-selskab i det svenske moderselskab

Northern Offshore Group, det svenske selskab bag bl.a. det dansk-baserede offshore vind-rederi Northern Offshore Services, har foretaget endnu et strategisk opkøb på det britiske marked. Northern Offshore Group har således overtaget det Colchester-baserede selskab CPower Energy Ltd.

Tilbage i maj overtog Northern Offshore Group det britiske rederi Turbine Transfers Ltd., specialiseret i crew transfer inden for offshore vind. Købet af rederiet, der har ændret navn til Mereel, har bragt antallet af disponerede CTV-fartøjer i Northern Offshore Group op over 65 enheder – altså omkring yderligere 25 fartøjer som tillæg til de 40 danskflagede CTV’ere, der opereres i regi af Northern Offshore Services ud fra rederikontoret i Kastrup.

Northern Offshore Group oplyser, at de som en del af en ekspansiv strategi med interesse har fulgt CPower Energy i markedet, siden selskabet blev etableret i 2015. Overtagelsen skal ifølge det svenske selskab ses som en del af en langsigtet strategi om at udvide rederigruppen med flere forskellige segmenter inden for marineindustrien.

Fortsætter som stand-alone

CPower Energy er specialiseret inden for et spekter af services, både i konstruktions- og O&M-fasen i offshore vind-sektoren, heriblandt også konsulentydelser og rekruttering af specialister til offshore vind. Northern Offshore Group oplyser endvidere, at CPower Energy skal fortsætte med sin nuværende ledelse ud fra den hidtidige adresse i Colchester.

Læs også: Northern Offshore-flåden runder 65 enheder

Dermed følger Northern Offshore Group’s seneste opkøb på det britiske marked samme modus som overtagelsen af Turbine Transfers tilbage i maj, hvor der også var tale om at fortsætte den hidtidige drift som et stand-alone-selskab inden for gruppen.

- Vi er meget begejstrede for denne her strategiske virksomhedsovertagelse, da den kommer til at bidrage til vores ekspertise og knowhow og til vores store netværk inden for vores felt, udtaler David Kristensson, CEO i Northern Offshore Group, i forbindelse med den seneste britiske virksomhedsovertagelse, der formelt fandt sted i starten af måneden.

Ledes af dansker

CPower Energy Ltd. blev etableret af danskeren Peter Jørgensen og hans hustru i 2015. Peter Jørgensen, der forsætter som CEO i selskabet, var frem til 2015 en af partnerne i selskabet CWind Ltd., der blev etableret i 2009 sammen med en lokal forretningsmand.

Før dette havde Peter Jørgensen en række ledende funktioner både i olie- og gassektoren og i offshore vind. Bl.a. som Construction Manager for DONG Energy under opførslen af Gunfleet Sands Offshore Wind Farm på britisk sokkel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11