23948sdkhjf

Brancheorganisation: Rederier vigtig brik i Kriegers Flak

Det er Northern Offshore Service, der har sejlet teknikere ud til møllerne i opbygningsfasen og det svensk/danske har også CTV-kontakten på driftsfasen

Havmølleparken Kriegers Flak blev i dag officielt indviet af HKH Kronprins Frederik. Danske Rederier ser store muligheder i havmølleparkerne, hvor rederierne er med til alt fra opsætning til vedligehold og nedtagning.

Læs også: Skandinaviens største havmøllepark indviet

Brancheorganisationen er således begejstret for dagens indvielse og udsigten til endnu flere havvindmølleparker rundt om Danmark.

- Havvindmølleparkerne leverer først og fremmest grøn strøm og er en vigtig brik i den grønne omstilling af samfundet. Men havvind skaber også rigtig mange arbejdspladser, og offshore-rederierne er afgørende for, at de grønne ambitioner bliver til virkelighed, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

14.600 årsværk

Under opførelsen af Krigers Flak har rederiet Northern Offshore Service sejlet teknikere til og fra møllerne og har fortsat kontrakt, når møllerne fremover skal vedligeholdes.  

  Danske Rederier fik sidste år udarbejdet en rapport sammen med Dansk Energi og Wind Denmark, som viser, at hver gang en gigawatt havvind sættes op i Danmark, sikres 14.600 årsværk i danske virksomheder i møllens samlede levetid. 

I rapporten er beskæftigelsen ved Kriegers Flak også beregnet, og her er vurdering, at der vil være ca. 8.300 årsværk tilknyttet i havvindmølleparkens levetid.

Travle vind-rederier

- Vores offshorevind-rederier har så travlt, at de næsten ikke kan nå at skaffe de nødvendige søfolk. De seneste år er opgaverne blevet flere og flere og med udsigten til havvindmølleparken Thor og energiøer i Nordsøen og Østersøen, er der intet der tyder på, at det vil stoppe foreløbigt. Det er en opgave, som vi ser meget frem til fortsat at være med til at løfte, siger Anne H. Steffensen.

I en havvindmølleparks levetid skal der ifølge en analyse foretaget af Danske Rederier bruges hele 17 forskellige skibstyper i forbindelse med opsætning, servicering og nedtagning af møllerne.

Mød kaptajnen på en af de CTV'ere fra Northern Offshore Service, som er stationeret ved Kriegers Flak. Video: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187