23948sdkhjf

Mærsk-boss: Handelskrig vil få betydning

2019 vil stå i handelskrigens tegn, siger Mærsks CEO Søren Skou på pressemøde

Handelskrigen er langt fra slut, og det kommer til at kunne mærkes for Mærsk. 

Sådan var meldingen ifølge flere medier fra A.P. Møller-Mærsks CEO, Søren Skou, da han i fredags holdt pressemøde i forbindelse med virksomhedens regnskab for første kvartal i år. 

Læs også: Maersk taber 694 millioner trods fremgang

Her udtalte han, at 2019 kommer til at stå i handelskrigens tegn. Efter at forhandlingerne mellem USA og Kina er brudt sammen, forventer Søren Skou, at USA's præsident Donald Trump vil rette skytset mod Europa, hvor han flere gange har ytret ønske om en ny handelsaftale. 

- Det er klart, at det vil få betydning for os. De europæiske selskaber som BMW og Daimler, som producerer rigtig mange biler i USA, får bildelene derover i containere. Rigtig meget af det sejler med vores skibe, så det er ikke et trivielt emne for os, siger Søren Skou ifølge Finans

Mærsk-topchefen vurderer, at det kan komme til at begrænse væksten i det globale containermarked. 

- Hvis der kommer en yderligere eskalering, kan det tage et procentpoint af væksten i containermarkedet de næste 12 måneder. Vi forventer en samlet vækst i år på 1-3 pct., og det gjorde vi også tilbage i februar. Dengang mente mange, at det var et konservativt skøn, men nu vil mange nok sige, at det var realistisk, siger Søren Skou ifølge Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11