23948sdkhjf

Aarhus Havn nedtoner risiko for luftforurening blandt ansatte

Men kan trygt arbejde på Aarhus Havn – også selvom en rapport fra Aarhus Universitet tidligere i år pegede på, at udstødning fra krydstogtskibe kan skabe luftforurening, der overskrider EU's grænseværdier i 25 meters højde. 

Det slår Aarhus Havn fast, efter at havnen har fået Aarhus Universitet til at lave en supplerende rapport med en række nye beregninger. Den første rapport konkluderede på, hvor slemt det står til med forureningen fra krydstogtskibe i gadeplan samt i en højde på 25, 50 og 70 meter. 

På gadeplan holdt mængden af partikler i luften nær krydstogtskibene sig under grænseværdierne, men flere ansatte på havnen har udtrykt bekymring om, hvorvidt de udsatte sig for sundhedsrisici ved at arbejde i højder imellem gadeplan og 25 meter på Mellemarmen, hvor krydstogtskibene ligger til. Og hvor forureningen i nogle tilfælde var over grænseværdierne.

- Vi fornemmede, at der var bekymring og usikkerhed om dette spørgsmål blandt nogle af de mennesker, der arbejder på Mellemarmen, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den usikkerhed tog vi alvorligt, og vi bad derfor Aarhus Universitet om også at regne på luftkvaliteten mellem 0 og 25 meter. Nu kan vi konstatere, at EU's grænseværdier er overholdt, hvor der færdes og opholder sig mennesker. Og det er jeg rigtig glad for, at vi nu har fået kortlagt.

Aarhus Havn havde midlertidigt valgt Omniterminalen som anløbskaj. På baggrund af rapporten konkluderer havnen nu, at det ikke vil være nødvendigt med de skibe, der anløber fremover.

Rapporten kan hentes her.

Læs også: Miljøminister vil have grønnere krydstogtskibe i danske havne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109