23948sdkhjf

Hafnia lykkeligt ude af første kvartal efter fusion

Hafnia Tankers og BW Tankers er kommet ud af første kvartal som sammenbragt rederi med overskud

Markedsforholdene kunne næppe have været bedre for hvedebrødsdagene det, der engang både hed Hafnia Tankers og BW Tankers, men som siden 1. januar i år bare har heddet Hafnia.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra den nye konstellation, at første kvartal – både af 2019 og af det nye tankrederis levetid – endte med et overskud efter skat på 27,9 mio. dollar.

Det fremgår af en kortfattet beretning i meddelelsen, at fokus i første kvartal har været på at integrere de to virksomheder. En øvelse, der i store træk forventes at være afsluttet ved udgangen af andet kvartal. 

Hafnia administrerer nu 170 skibe i sine pools, hvoraf de 87 er ejede eller indchartrede. Det har ifølge meddelelsen ført til store synergier, både kommercielt, teknisk, finansielt og operationelt. 

- Den udvidede flåde gør os i stand til at udnytte de generedede data til at optimere operationen og planlægning yderligere, fremgår det. 

Hafnia havde ved udgangen af kvartalet 80 ejede skibe i flåden. Dertil kommer to LR1'ere og fire LR1-nybygninger, som er ejet ligeligt sammen med Vista Shipping Ltd. De 80 helt ejede skibe fordeler sig på tre LR2'ere, 21 LR1'ere, 43 MR'ere og 13 SR'ere. 

Skibene sejlede 132,6 mio. dollar ind i kvartalet (TCE), hvilket gav et driftsresultat (ebitda) på 74,1 mio. dollar. 

I januar i år tog Hafnia desuden levering af de to første LR1-skibe i et joint venture med China State Shipbuilding Cooperation (CSSC). Yderligere fire LR1'ere er kontraheret i samme serie.

Markedet for produkttank er kommet usædvanlig godt fra start i 2019. Ifølge Clarksons ligger den gennemsnitligt indtjening på tværs af segmenter 26 pct. over niveauet i fjerde kvartal 2018, og ikke mindre end 45 pct. over indtjeningen i første kvartal 2019. 

Læs også: Torm løfter overskud i forbedret tankmarked

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125