23948sdkhjf

Hafnia bliver partner i ambitiøst brint til ammoniak-projekt i USA

Hafnia indgår samarbejde med USA-baserede Clean Hydrogen Works for at undersøge mulighederne for en global CO2-neutralt produceret brint til ammoniak-produktions- og eksportfacilitet. 

Projektet, det verdensledende dansk- og Singapore-baserede produkttankrederi bliver en del af, hedder Ascension Clean Energy og bliver placeret ved bredden af Mississippi-floden i Ascension-regionen af Louisiana, USA.

Det skriver Hafnia i en pressemeddelelse.

Heri oplyser parterne, at projektet har som ambition at opfange op til 98 pct. af CO2-emissionen fra anlæggets processer, og at det vil skabe en kosteffektiv, skalerbar vej til en CO2-neutral energi-forsyningskæde. 

Som verdens førende produkttankskibsoperatør, der transporterer energi over hele verden, er Hafnia godt positioneret til at transportere det her rene brændstof sikkert og effektivt til markeder over hele kloden Mikael Skov, CEO i Hafnia

Ydermere vil der inden for rammerne af projektet blive udforsket teknologier, der kan resultere i helt en CO2-neutral – eller endda en CO2-negativ brint til ammoniak-produktionsproces.

Godt positioneret

Projektet repræsenterer en forventet investering på 7,5 mia. dollars og ventes at kunne skabe 350 permanente nye fuldtids arbejdspladser i regionen, oplyses der desuden.

- Som verdens førende produkttankskibsoperatør, der transporterer energi over hele verden, er Hafnia godt positioneret til at transportere det her rene brændstof sikkert og effektivt til markeder over hele kloden. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde med Clean Hydrogen Works og dets partnere om at bringe et sådant transformationsprojekt til Louisiana – et strategisk betydningsfuldt initiativ, der er på linje med vores overordnede bæredygtighedsmål, udtaler Hafnias CEO Mikael Skov i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Danske Havne: Man skal tænke sig godt om, hvis man vil have statslig indblanding i havnenes økonomi
Esbjerg får ny havnekran på kun tre uger
Bunkringstid for ny norsk brintfærge: En måned
CO2-projekt viser vej mod vigtig brik i klimamål
Flere røde lamper lyste: Rapport advarede om Hanstholm-scenarie for fire år siden
Topdirektør i Bladt Industries er afskediget
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.188