23948sdkhjf

Kursfald besværliggør opkøb for Maersk Drilling

Det er svært for Maersk Drilling at forfølge strategien om at vokse, fordi aktiekursen siden børsnoteringen er raslet ned. 

Det skriver Finans

Siden børsnoteringen i starten af april er aktiekursen faldet med 19 pct. Det skyldes ikke mindst, at aktionærer i A.P. Møller-Maersk, der fik en del af deres investering konverteret til Maersk Drilling-aktier, er i gang med at sælge ud. Og så længe det står på, er nye potentielle investorer ikke meget for at købe sig ind i Maersk Drilling. 

Det har den konsekvens, at Maersk Drillings værdi nu rangerer som en af de laveste blandt konkurrenterne, og derfor vil det være svært at bruge egenkapitalen til at udvide forretningen gennem opkøb. 

- Det vil sandsynligvis ikke være særlig værdiskabende for aktionærerne, med mindre de finder noget virkelig billigt. Det gør M&A-muligheder sværere, når aktiekursen er så svag, siger Steffen Evjen, analytiker i Danske Bank, til Finans. 

På grund af den forestående aflæggelse af kvartalsregnskabet har det ikke været muligt for Finans at få en kommentar fra Maersk Drillings CEO Jørn Madsen. 

Læs også: Investorer fælder dom over Maersk Drilling på første børsdag

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094