23948sdkhjf

300 i karantæne på scientology-krydstogt med mæslinger

En ansat på et krydstogtskib ejet af Scientology-kirken er smittet med mæslinger. Det fik myndighederne i St. Lucia til at sætte 300 personer i karantæne

Op mod 300 passagerer og besætningsmedlemmer på krydstogtskibet 'Freewinds' i St. Lucia i Det Caribiske Hav kom tidligere på ugen i karantæne på grund af et tilfælde af mæslinger på skibet.

Siden i mandags har ingen fra skibet fået lov til at gå i land, oplyser sundhedsmyndighederne i St. Lucia ifølge flere medier torsdag.

Ifølge medierne NBC News og CNBC er det en kvindelig ansat på det 134 meter lange skib, der er ejet af scientology-kirken, som er testet positiv for den smitsomme sygdom.

Hun er i øjeblikket i isolation, og hendes tilstand er stabil, oplyser krydstogtskibets læge, der er om bord på skibet.

Kan være flere smittede ombord

Sundhedsmyndighederne i St. Lucia arbejder tæt sammen med den panamerikanske sundhedsorganisation (Paho) og The Caribbean Public Health Agency, Carpha.

Det oplyser Merlene Frederics-James, der er St. Lucias sundhedschef.

- Mæslinger er en yderst smitsom sygdom. Enhver, som ikke er vaccineret mod sygdommen, kan blive smittet. Det er derfor sandsynligt, at der er flere om bord på skibet, som er blevet smittet, siger Frederics-James.

Myndighederne på St. Lucia har ikke magt til at holde skibet tilbage, så det forlod St. Lucia torsdag med kurs mod Willemstad nord for Venezuela.

På hjemmesiden for 'Freewind' beskrives det 1968-byggede skib som et sted, hvor medlemmer kan komme på en "dybt spirituel rejse" og et "religiøst retræte".

- 'Freewinds' er et meget specielt sted, hvor scientologer kan hellige sig den religiøse praksis, står der på hjemmesiden.

Det er ikke lykkedes NBC News at få en kommentar fra kirken.

Millioner er ikke vaccinerede

Flere lande melder for tiden om usædvanligt mange tilfælde af den smitsomme sygdom, som der findes effektive vacciner mod. Heriblandt USA, der er ramt af det værste udbrud af mæslinger i næsten 20 år.

Ifølge FN's børneorganisation, Unicef, er kimen til den "alarmerende" tendens lagt år tilbage. Problemet er, at millioner af børn ikke er vaccinerede.

I 2017 døde omkring 110.000 mennesker af mæslinger. Hovedparten af dem børn. Det svarede til en stigning på 22 pct. i forhold til 2016. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de industrialiserede nationer topper USA Unicefs liste over lande, hvor flest børn ikke er vaccineret. Fra 2010 til 2017 drejede det sig om over 2,5 mio. amerikanske børn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094