23948sdkhjf

Norden sælger fire tørlastskibe

I løbet af de seneste fire uger har Norden solgt fire bulk-skibe i bestræbelserne på at få mindre ejet tonnage

Norden har i løbet af de seneste uger frasolgt fire tørlastskibe. Det er blandt andet sket som en udløber af strategien om at blive stadig mere asset light og nedbringe egenflåden til en størrelse, som hurtigere kan tilpasses markedsforholdene.

Det skriver  Norden i en pressemeddelelse.

De solgte skibe er

  • Panamaxskibet 'Nordkap' fra 2002  
  • Panamaxskibet 'Nordpol' fra 2002
  • Supramaxskibet 'Nord Express' fra 2007
  • Handysizeskibet 'Nord Mumbai' fra 2011

Nordens adm. direktør Jan Rindbo forklarer i pressemeddelelsen, at det er en integreret del af Nordens forretning at købe og sælge skibe, når de rigtige muligheder opstår.

- Samtidig er det en del af vores strategi at blive stadig mere asset light ved at vækste den del af forretningen, der bygger på indbefragtede skibe. Vi har brug for agilitet og fleksibilitet for lynhurtigt at kunne tilpasse os skiftende markeder, og det får vi med indbefragtninger, siger han. 

I 2018 var minde end 15 pct. af Nordens flåde ejet, og med en fortsat vækst i den kortsigtede operatørforretning i Dry Operator kan procentsatsen ifølge Norden forventes at falde yderligere.

Efter salgene ejer Norden 16,5 tørlastskibe og 24 produkttankskibe, og rederiet vil også i fremtiden eje skibe, siger Jan Rindbo.

- Men det vil i endnu højere grad end i dag være som en handelsvare, der hurtigt kan købes og sælges, når de rigtige tilbud kommer. Vores gode relationer til andre ejere og værfter udgør i kombination med vores størrelse og markedsindsigt et kraftfuldt værktøj til at identificere gode købs- og salgsmuligheder, og det vil vi også benytte fremadrettet, siger han i pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125