23948sdkhjf

Container-indeks fortsætter fald frem mod kontraktforhandlinger

Spotraterner for containerfragt fortsatte med at falde igennem sidste uge. 

Shanghai Containerized Freight Index, der er sammensat af spotraterne for 15 ruter ud af Shanghai, faldt med 24,82 point til 742,10 point.

For containerrederierne er det mest smertefulde, at raterne til USA fortsatte det fald, de har været udsat for siden det kinesiske nytår i februar. Det skyldes, at det er sæson for den årlige forhandling af kontrakter med faste afskibere på ruterne. Raterne til USA's vestkyst faldt i sidste uge med 86 dollar til 1.345 dollar pr. FEU, imens raterne til østkysten faldt med 122 dollar til 2.357 dollar pr. FEU. 

Ifølge The Loadstar er stadig højere rater end på samme tid sidste år. Ikke desto mindre er der for USA's vest- og østkyst tale om et fald i spotraterne på henholdsvis 51 pct. og 39 pct. siden niveauet i november 2018.

Det kinesiske nytår plejer at udløse faldende rater i tiden umiddelbart efter. I år er effekten forstærket af, at der er blevet opbygget store varelagre i USA for at undgå den varslede straftold på kinesiske varer, der i lang tid så ud til at træde i kraft ved udgangen af marts. 

Raterne til Nordeuropa faldt i sidste uge med 40 dollar til 714 dollar pr. TEU, og til Middelhavet var der tale om et fald på 28 dollar til 748 dollar pr. TEU.

Læs også: Mærsk sender containere ad flodvejen i Indien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141