23948sdkhjf

Mærsk sender containere ad flodvejen i Indien

Inden har lempet på cabotage-reglerne for at gøre det nemmere at sende gods ad de indiske flodveje.

I den forbindelse sender Maersk Line for første gang 16 containere afsted med skib på floden Ganges fra Varanasi til Kolkata. Det skriver shippingmediet Splash .

Indien har spenderet enorme summer på at gøre det muligt for kommercielle skibe at navigere på den mere end 2.500 kilometer lange flod - også kaldet National Waterway-1.

Skibe op til 2.000 tdv kan nu sejle fra Varanasi til Kolkata, en distance på 1.390 km.

- Med Mærsk om bord, vil godset fra oplandet sejle direkte til og fra Bangladesh og resten af verden gennem den Bengalske Bugt, skriver Indiens Søfartsministerium i en pressemeddelelse ifølge Splash.

Indiens regering har sat sig for at tredoble mængden af gods, som transporteres ad de indiske floder, til i alt 150 mio. tons i 2023. Dette ventes også at sætte gang i et betragteligt boom på de lokale skibsværfter.

Indien har samlet set omkring 14.500 kilometer vandveje, som kan udnyttes til at fragte gods både indenlands og til nabolandene og derved potentielt reducere omkostningerne og miljøbelastningen.

- Vi tror virkelig, at Indiens vækst er skjult i oplandet. Som en global integrator af containerlogistik, er vi fokuserede på at tilbyde effektive forsyningskæder til vores kunder og effektivt sammenkoble indiske importører og eksportører i oplandet med markeder rundt om i verden, udtaler Steve Felder, direktør for Mærsk i Sydasien til mediet Maritimegateway.

Læs også: Wärtsila satser på flodpramme til Indien
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.235