23948sdkhjf

EU-fokus på det maritime begejstrer herhjemme

Det rumænske formandskab i EU vil sætte ekstra fokus på, hvor vigtig den maritime industrier for EU og medlemslandene.

Det vækker begejstring hos Danske Maritime, hvor adm. direktør Jenny N. Braat i dag deltager i en dialog i Bruxelles om den europæiske maritime industri i.

- Jeg er rigtig glad over, at man i EU har det fokus på den maritime industri, som jeg synes den fortjener, da de maritime virksomheder er helt væsentlige for rigtig mange af EU’s medlemsstater – ikke mindst Danmark, siger Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, i en pressemeddelelse.

Hun uddyber, at de maritime virksomheder skaber rigtig mange arbejdspladser. I Danmark sker det ifølge Danske Maritime ikke mindst i de dele af landet, som ellers oplever tilbagegang. Og så er langt størstedelen af medlemsvirksomhederne i Danske Maritime relativt eksporttunge.

- Derved bidrager de ikke blot til de 40.000 beskæftigedes privatøkonomi. For med eksporten er industrivirksomhederne med til at få vores velfærdssamfund til at hænge sammen, siger Jenny N. Braat.

Og netop fordi den maritime industri er så vigtig for så mange mennesker, så er EU’s initiativ noget, man i brancheforeningen hilser meget velkommen.

- På grund af eksporten er danske maritime virksomheder afhængige af globaliseringen. Det kræver dog, at man fra lovgivernes side sikrer fælles regler for alle spillere i hele verden. Både inden for EU og internationalt. Det nytter ikke noget, at man i Danmark spænder ben for sin egen industri med overimplementering af EU-lovgivning, eller at man undlader at presse på i resten af verden for fx at få andre nationer til i højere grad at tilpasse sig en mere grøn lovgivning og omstilling. Noget, som vi i Danmark særligt gode til, og som ikke mindst Det Blå Danmark er førende inden for, siger Jenny N. Braat.

Ifølge Danske Maritime ligger langt de fleste arbejdspladser i den danske maritime industri ligger i de dele af landet, som ellers oplever manglende vækst. Særligt stærkt står industrien langs vestkysten og op i Nordjylland.

I Europa er ca. 900.000 beskæftigede i den maritime industri. I Danmark er tallet ca. 40.000. Danske leverandørvirksomheder står for 7,4 pct. af Europas maritime eksport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125