23948sdkhjf

Verdens største civile hospitalsskibe knyttes endnu tættere til Danmark

Næsten samtidigt med, at Mercy Ships nybyggede hospitalsskib ’Global Mercy’ afsluttede sin leveringsrejse fra byggeværftet i Kina med ankomst i Antwerpen i går, så knyttes den humanitære NGO nu endnu tættere til den danske maritime industri.

Brancheorganisationen for samme, Danske Maritime, har således nemlig netop indgået et formelt partnerskab med Mercy Ships, der i Danmark er repræsenteres af landekontoret Mercy Ships Danmark.

 - Vi er meget taknemmelige for den opbakning til vores arbejde, som samarbejdet med Danske Maritime er udtryk for. Det er frivillige læger, kirurger, navigatører, maskinmestre, køkkenmedhjælpere og mange andre faggrupper, der bemander vores hospitalsskibe og sågar selv betaler for deres ophold ombord, siger direktør for Mercy Ships Danmark, Christian Sophus Ehlers, og fortsætter:

- Samarbejdet med Danske Maritime er en vigtig anerkendelse af deres store indsats med at afhjælpe nød og bringe håb og helbredelse i den fattigste del af verden.

Færdigudrustes i Antwerpen

Flere af Danske Maritimes medlemmer bakker ligeledes op om Mercy Ships. MAN Energy Solutions, C.C. Jensen, OSK Group og DESMI bidrager alle til arbejdet gennem partnerskaber og ved at sponsorere produkter til skibene; Den tidligere storebæltsfærge ’Africa Mercy’ samt inden længe også den nybyggede ’Global Mercy’, der i den kommende tid skal færdigudrustes som hospitalsskib i Antwerpen.

- Partnerskabet mellem Danske Maritime og Mercy Ships Danmark er en fantastisk mulighed for at fortælle den historie, og vi har som humanitær organisation selvfølgelig brug for at skabe synlighed om vores arbejde på hospitalsskibene. 

- Opbakningen fra Danske Maritime og vores øvrige partnere betyder, at vi kan tilbyde endnu flere fattige patienter gratis operationer. Ved at give livsforandrende operationer til fattige mennesker, får de muligheden for at blive selvforsørgende og i det hele taget få et værdigt liv, siger Christian Sophus Ehlers.

Giver så meget mening

Mercy Ships er derfor meget interesserede i flere maritime partnerskaber, og hos Danske Maritime er adm. direktør Jenny Braat ikke i tvivl om, at netop dette partnerskab om noget giver mening:

- Vi taler jo meget om FN’S verdensmål og om, hvordan vi som branche gerne vil være med til at gøre en forskel på mange forskellige måder. Det arbejde, som Mercy Ships leverer, gør en kæmpe forskel, og jeg glæder mig over, at de nu får mulighed for at hjælpe endnu flere, siger Jenny Braat, og fortsætter: 

- Det vil vi hos Danske Maritime meget gerne bakke op om, og historien om, hvordan en dansk færge endte som flydende hospital, er jo bare en fin, ekstra detalje. Som maritim industri kan vi hjælpe på flere forskellige måder, og dykker man ned i nogle af alle de historier, der gemmer sig bag arbejdet, og ser på, hvilken kæmpe forskel en operation kan gøre, så bliver man helt varm om hjertet. Så vi er glade for det nye partnerskab.

Kommenter artiklen (2)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128