23948sdkhjf

Nybygget hospitalsskib lægger ud med træningsmission med gammel dansk flådesøster

Mercy Ships’ nu to operationelle hospitalsskibe ligger nu sammen i havnen i Senegals hovedstad Dakar. Den tidligere storebæltsfærge ’Africa Mercy’ er atter mobiliseret efter overhaling og oplægning på Tenerife, mens organisationens nybyggede hospitalsskib ’Global Mercy’ nu er klar ”on location” til at mere end fordoble Mercy Ships’ humanitære kapacitet.

Lige nu udgør ’Global Mercy’ og ’Africa Mercy’ dog platformene for en uddannelses- og træningsmission, der skal være med til dels at opbygge den ekstra kapacitet, en fuld bemanding af det nye skibe kræver - og dels bidrage til kompetenceudvikling for sundhedspersonale, primært læger og sygeplejersker, i regionen.

Ifølge organisationens danske landekontor, Mercy Ships Danmark, vil mere end 260 kursister her ved månedens udgang have været gennem et efteruddannelsesforløb om bord på de to hospitalsskibe.

’Global Mercy’ ankom til Dakar 27. maj. Mercy Ships præsenterede tidligere i år det nye hospitalsskib for honoratiores, presse og offentligheden gennem to uger i Rotterdam. Det sundhedsfaglige fokus under træningsmissionen har i følge organisationen været de kirurgiske, obstetriske og anæstetiske specialer.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094