23948sdkhjf

Mærsk ved at vågne fra digital drøm med IBM

Mærsk og IBM havde håbet, at de kunne samle verdens globale logistikkæde på én fælles platform. Men op til lanceringen ser drømmen ud til at visne, skriver Finans

Konkurrenterne er godt i gang med at punktere A.P. Møller-Mærsks besnærende drøm om at samle hele den globale logistikindustri på én digital platform.

Det skriver Finans.

Det var ellers håbet med Mærsk og IBM’s blockchain-baserede platform Tradelens, der er få dage fra at blive rullet ud i markedet.

- Det er lidt af et tilbageslag for Mærsk, når de har sat næsen op efter at få alle i industrien med ombord, siger Michael Fields, analytiker hos Morningstar, til Finans.

Sammen med en række branchekendere hælder han til at give storhedsdrømmen nådestødet.

Siden lanceringen af idéen om Tradelens har fire af de største konkurrenter aftalt at etablere en konkurrerende platform, mens det store tyske rederi Hapag-Lloyd endnu ikke har valgt side. Heller ikke verdens næststørste containerrederi, MSC, der er Mærsks vigtige alliancepartner på verdenshavene, har taget Tradelens til sig.

Læs også: Mærsk og IBM sætter navn på fælles barn

Mærsk har indtil videre kun sikret sig deltagelse fra ét større rederi, asiatiske PIL, og fire mindre rederier. Hovedårsagen er, at selskaberne ikke har lige rettigheder i samarbejdet om Tradelens, når konkurrenten Mærsk står i spidsen.

Hvis blockchainplatformen skal blive en af de to eller tre store løsninger, som kommer til at dominere industrien, skal Tradelens justere den strategiske vision, mener Roman Beck, professor på ITU og stifter af European Blockchain Center.

Det er stadig muligt, men den mulighed forsvinder lidt efter lidt for Tradelens, hvis de ikke iværksætter nogle store ændringer, skriver han i en e-mail til Finans.

Læs også: Mærsks kreditvurdering lider under handelskrig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093