23948sdkhjf

Mærsk og IBM sætter navn på fælles barn

Det blockchain-baserede system til at håndtere transaktioner med containere har nu 94 deltagende partnere verden over.

Siden Mærsk og IBM ved årsskiftet løftede sløret for et samarbejde om blockchain-teknologi, har det været småt med detaljerne.

De to parter har varslet et opgør med den komplekse papirgang, der i dag følger med det at sende en container med skib, men i en fælles pressemeddelelse fortæller de nu, at navnet bliver Tradelens. 

Igennem Tradelens kan de parter, der er engagerede i en forsendelse, se de relevante papirer ét sted. Det kan lette byrden med papirgange mellem afskibere, rederier, havne, fragtselskaber og toldvæsener betydeligt, som i dag ofte foregår i form af vedhæftninger til mail eller fax.

På nuværende tidspunkt er 94 organisationer knyttet til Tradelens. Det gælder blandt andre PSA Singapore, Rotterdam Havn og International Container Terminal Services. Sammen med APM Terminals' havne er eller bliver 234 terminaler tilknyttet ydelsen.

Desuden er toldmyndighederne i Holland, Saudi Arabien, Singapore og Peru kommet med, ligesom containerrederiet Pacific International Lines er det. 

- Vi tror, at blockchain kan spille en vigtig rolle i digitaliseringen af global shipping, siger Bridget van Kralingen, direktør i IBM Global Industries, i pressemeddelelsen. 

Det store spørgsmål er nu, om Mærsk og IBM kan overbevise resten af industrien om, at de også skal hoppe om bord på Tradelens.

- Succes med teknologien afhænger af en eneste faktor – at føre hele økosystemet sammen om en fælles tilgang, som gavner alle parter på lige fod, siger Bridget van Kralingen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143