23948sdkhjf

Fartøjer til løft af norsk fregat er ankommet

Imens den havarerede fregat 'Helge Ingstad' bliver nødlosset, er den sidste af de to kraner, der skal løfte havaristen, ankommet til Norge

Forberedelserne til at hæve den havarerede fregat 'Helge Ingstad' er i fuld gang.

I går begyndte de indledende manøvrer til en nødlosing af fregatten, der gik på grund efter en kollision med aframax-tankeren 'Sola TS'. Nødlosning vil i dette tilfælde sige, at havaristens brændstoftanke skal tømmes. 

Det er Subsea Partner, der med dykkerfartøjet 'Risøy' undersøger mulighederne for at tømme tankene. 

Læs også: 'Sola TS' advarede forgæves fregat inden kollision

Da 'Helge Ingstad' gik på grund var der 460 kubikmeter marinediesel om bord, hvoraf en del siden er sluppet ud. Tømningen sker for at undgå yderligere forurening, skriver det norske Forsvaret i en opdatering. 

Imens er fartøjet 'Rambiz' ankommet fra Holland til Hanøytangen. Sammen med løftekranen 'Gulliver', der ankom til Hanøytangen i sidste uge, skal det forberedes til opgaven med at løfte havaristen over på en pram. Herpå skal fregatten bugseres det sidste stykke til flådebasen Haakonsvern nær Bergen, der var den egentlige destination for 'Helge Ingstad'.

Der har ikke været meldinger om, at 'Helge Ingstad' er sunket yderligere, siden fregatten i sidste uge røg så langt ud i havet, at kun radartårnet og enkelte andre dele af skroget ligger over vandspejlet. 

Læs også: Norsk krigsskib synker - kun radartårnet over vand

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094