23948sdkhjf

Wärtsilä frasælger pumpedivision

Aktiviteterne i bl.a. Svendstrup fortsætter, men nu som underleverance til Wärtsilä, der skærper fokus på det digitale økosystem

Wärtsilä har frasolgt alle koncernens marinepumpeaktiviteter i selskabet Wärtsilä Pumps til det skandinaviske investeringsselskab Solix Group med afdelinger i København og i Malmø. Wärtsilä Pumps har været en del af divisionen Wärtsilä Marine Solution siden 2012, hvor Wärtsilä købte britiske Hamworthy.

Divisionen har adresse i Svendstrup ved Aalborg, hvor den danske pumpeproducent Wärtsilä Svanehøj, der bl.a. er specialiseret i deepwell cargo-pumper, har adresse og gennem længere tid har været en del af Wärtsilä-koncernen. Wärtsilä Pumps solgte for 50 mio. euro i 2017.

Wärtsilä oplyser i en pressemeddelelse, at frasalget af produktion og design af marinepumper vil styrke selskabets Smart Marine-vision. En strategisk vigtig fokusering i et marianemarked, hvor nye teknologier i de her år skaber stadig større, og for få år siden uforudsete, muligheder for energieffektivitetsforbedringer og nedbringelse af omkostninger via smarte og intelligente løsninger.

Det intelligente økosystem

- Wärtsilä går helt målrettet efter at lede industriens forvandling mod et intelligent marine økosystem ved hjælp af digitalisering og ”internet of the things” i samarbejde med vores kunder og partnere, lyder det bl.a. i pressemeddelelsen.

Marinepumper vil dog fortsat være en del af Wärtsiläs forretning som en integreret del af koncernens systemløsninger, understreges det:

- Pumper vil fortsat være en integreret del af Wärtsilä forskellige gas- og bunker-systemløsninger. Vi forudser en stærk fremtid for denne del af marinemarkedet, og med en ny dedikeret ejer, bliver de nu en central underleverandør til Wärtsilä, udtaler Timo Koponen, Vice President, Processing Solution, hos Wärtsilä.

Svendstrup og Singapore

Wärtsilä Pumps har udover adressen i Svendstrup også et selskab i Singapore, og beskæftiger i alt 230 medarbejdere. Derudover beskæftiges yderligere omkring 20 medarbejdede i datterselskaber i syv forskellige lande, bl.a. i forhold til en produktionsfacilitet i Kina.

Udover mærkerne Svanehøj og Hamworthy, består Wärtsilä Pumps også af fabrikaterne Eureka og Dolphin. Samlet dækker disse brands og designs segmenterne cargo/olie- eller gasprodukter, gas- og oliebunker, ballastvand, kølevand, brandbekæmpelse og scrubber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11