23948sdkhjf

VIDEO: Se 'Venta Maersk' sejle under nordlys

For mange besætningsmedlemmer bød 'Venta Maersk's tur nord om Rusland på det første møde med nordlys

Den nybyggede feeder 'Venta Maersk's tur igennem den nordlige sørute var ikke bare første gang, et Maersk-skib sejlede igennem det isfyldte farvand. For flere af de besætningsmedlemmer, der var en del af den særlige tur, var det også det første møde med nordlys.

- Det minde, der vil vare længst for de fleste besætningsmedlemmer, vil helt sikkert være den stærke naturoplevelse. De fleste havde aldrig set nordlys, og vi havde fire dage med perfekte siddepladser til det spektakulære show, siger Søren Bruun, der var kaptajn på turen, i et indlæg fra Maersk. 

Efter grundige forberedelser passerede 'Venta Maersk' Bering-strædet den 6. september. Dagen efter nåede skibet polarcirklen og Chuckchi-havet, hvor besætningen brugte et par dage på at frostsikre skibet, starte varmeapparater og justere luftfugtigheden i beboelsesområderne. 

En del af ruten blev Maersk-feederen ledsaget af en isbryder, som stødte til inden indsejlingen til det østsibiriske hav. Passagen gennem Sannikov-strædet, hvor ismasser fra nord har det med at pakke sig, gik godt på trods af 'Venta Maersk's dybgang på 11 meter – lige nøjagtig den anbefalede maksdybde for passage. Dybgangen var et resultat af, at skibet i Busan blev lastet med 660 kølecontainere med frossen fisk. 

'Venta Maersk' sagde farvel til den russiske isbryder den 11. september og forlod den nordlige sørute den 15. september. Efter et stop i Bremerhaven ankom nybygningen til Skt. Petersborg den 28. september.

Se billeder fra turen i galleriet herover og en timelapse herunder:

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109