23948sdkhjf

Fagforening: 900 medlemmer sendt hjem, men ingen afskedigelser

Metal Maritime frygter flere negative konsekvenser for søfolkene samt at rederiernes genopstart efter normaliseringen bliver svær og problemfyldt

900 medlemmer af fagforeningen Metal Maritime, der blandt andet repræsenterer skibsmekanikere og maskinister, er hjemsendt som følge af coronavirussituationen.

Det fortæller Ole Philipsen, der er formand for Metal Maritime, til Søfart.

Indtil videre har medlemmerne undgået fyringer, men:

 Der er dog desværre nogle midlertidige/tidsbegrænset ansatte, som ikke får eller ikke har fået deres ansættelse forlænget ud over det aftalte, skriver Ole Philipsen i en mail til Søfart.

Og ifølge Ole Philipsen er det værste ikke overstået endnu.

- Det er jeg bange for stadig udestår. Samtidig bliver genopstarten efter normaliseringen også svær og problemfyldt, oplyser han til Søfart. 

Det værste ved situationen er lige nu ifølge Ole Philipsen medlemmernes uvished om, hvordan situationen ender.

Dette vil trække lange spor også efter selve epidemien er overstået, skriver han.

Han er bekymret for dem, "som sidder på skibene ude i verden og naturligvis gerne vil hjem uden at kunne få noget konkret at vide om hvornår og hvordan."

Alligevel mener fagforeningsformanden, at rederierne har ageret ansvarligt i lyset af situationen.

Det er min oplevelse, at rederierne har optrådt meget ansvarligt og har taget ansvar for deres ansatte. Der er naturligvis altid nogen man synes er lidt mere beslutningssvage end andre, men som helhed handler de ansvarligt. Vi er i tæt og løbende dialog med rederierne, for eksempel DFDS, Torm, Maersk Line, Maersk Tankers, Maersk Supply, Royal Arctic Line og mange andre. Der er åbenhed og samarbejde mod løsninger i den nuværende situation, skriver han.

Han er også tilfreds med, at regeringens hjælpepakker til erhvervslivet "kom så hurtigt på plads i forhold til søfarende" samt tillidsfolkenes indsats.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan vores tillidsfolk tager ansvar ude på skibene og hjælper medlemmerne, hvor de kan. Samtidig er det positivt at opleve, hvordan Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier og vi kan arbejde mod pragmatiske løsninger og ikke spilde tid på det uvæsentlige, men holde fokus på de mest presserende problemer, skriver Ole Philipsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109