23948sdkhjf

Total køber op i Nordsøen

Franske Total vil købe Chevron ud af Dansk Undergrunds Consortium og dermed udvide sin ejerandel til 43,2 pct.

Efter opkøbet af Maersk Oil fortsætter det franske olieselskab Total nu ekspansionen i Nordsøen. 

Total har indgået en aftale med Chevron om at købe sidstnævntes andel af Dansk Undergrunds Consortium (DUC). Her har Chevron en ejerandel på 12 pct., hvilket vil bringe Totals andel op på 43,2 pct. Chevron ejer desuden 7,5 pct. af Tyra Vest-rørledningen.

- Efter opkøbet af Maersk Oil er denne aftale en god mulighed for at udvide vores tilstedeværelse på den danske sokkel og øge vores engagement i et aktiv, som er opereret af Total, siger Michael Borrell, direktør for Totals aktiviteter i Nordsøen og Rusland, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Total med købet af Chevrons andel i DUC vil drage endnu større fordel af den forestående genopbygning af Tyra-feltet. 

- Den nye handel understreger vores engagement i udviklingen af DUC og udvidelsen af Totals tilstedeværelse i Danmark, siger han. 

Handlen mangler stadig godkendelse fra myndighederne og de andre partnere i DUC. Det vil sige Shell (36,8 pct.) og det statsejede Nordsøfonden (20 pct.)

DUC sidder med 15 felter på næsten 90 pct. af olieproduktionen i Nordsøen. I 2017 var den daglige produktion på 182.000 tønder om dagen i gennemsnit. Når Tyra-feltet starter produktionen op igen i 2022, vil det bidrage med yderligere 60.000 tønder om dagen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75