23948sdkhjf

Se verdens første LNG-krydstogtskib blive søsat

VIDEO: 'Aida Nova' har som det første krydstogtskib i verden forladt dokken på et værft. Det tog to timer.

Det tog to timer, da 'Aida Nova' som det første LNG-drevne krydstogtskib i verden skulle ud af dokken på Meyer Werft i tyske Papenburg.

Det skriver World Maritime News.

Nu venter montering af mast og skorstene, imens skibets fire dual fuel-motorer bliver testet med LNG, og modtagelsesprocedurer med rederiet finder sted.

Der er plads til 6.600 passagerer om bord på 'Aida Nova'. Efter et ophold i Hamborg sætter 'Aida Nova' kursen mod De Kanariske Øer i starten af december.

Muligheden for at sejle på LNG er årsagen til, at netop 'Aida Nova' indtager en førsteplads på listen over de mest miljøvenlige krydstogtskib, der regelmæssigt frekventerer Europa.

Listen er lavet af den tyske miljøorganisation Nabu og omfatter i alt 76 skibe. De næste krydstogtrederier på listen er Hapag Lloyd Cruises og TUI Cruises, som ifølge Nabu bruger scrubbere eller landstrøm. Der er dog masser af plads til forbedring, da ingen af rederierne har monteret et partikelfilter på udstødningen. 

- I 2018 kommer der stadig skibe på markedet, som er bygget til at bruge HFO som brændstog. I alle større havnebyer i Europa lider folk under høj luftforurening som følge af den voksende krydstogtindustri. Men rederierne tager ikke deres del af ansvaret, siger Leif Miller, CEO i Nabu, og fortsætter:

- For at sige det mildt, får man ikke nogen forandringer, så havnebyer og kystsamfund bliver nu bedt om at forbyde beskidte skibe, som Norge gør det for nogle af deres fjorde for at beskytte mennesker og miljø.

Debatten om luftforurening fra krydstogtskibe har blandt andet funder sted i Aarhus i år.

Læs mere: Landstrøm til debat i Aarhus efter krydstogtsucces

'Aida Nova' har en bruttotonnage på over 180.000 ton og er 337 meter langt. Se en forkortet version af søsættelsen her:

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125