23948sdkhjf

Oliegigant tredobler milliard-overskud

Andet kvartal gav britiske BP et overskud på 11,4 mia. kroner, godt hjulpet på vej af stigende oliepriser.

Den seneste stigning i oliepriserne har hjulpet godt til hos det britiske olieselskab BP, der netop har aflagt regnskab for årets andet kvartal. 

I forhold til samme kvartal sidste år er overskuddet tredoblet. Det betyder, at det landede på 1,8 mia. dollar, svarende 11,4 mia. kroner. 

Dermed lader BP for alvor til at være sluppet ud af den krise, der har plaget olieselskaberne og mange af konkurrenterne, siden oliepriserne faldt mod bunden i 2014. Den gennemsnitlige oliepris lå i dette års andet kvartal på næsten 75 dollar per tønde, hvor den i samme periode sidste år lå omkring 50 dollar per tønde.

Ifløge Wall Street Journal går det så godt for BP, at olieselskabet i forrige uge annoncerede sit største opkøb i 20 år. Det skete i en handel til 10,5 mia. dollars, hvor BP købte sig ind i nogle af de mest eftertragtede skifferfelter i USA. 

Samtidig lovede selskabet at øge dividenden for andet kvartal med 2,5 pct. 

- Jeg kan ikke huske, hvornår det har set så godt ud, siger BP's CEO Bob Dudley ifølge mediet. 

Katastrofen med riggen 'Deep Water Horizon' i 2010 hænger dog stadig over BP. Et forlig med den amerikanske stat i 2015 endte med en erstatning på 20 mia. dollar, og det betyder en årlig indbetaling på omtrent en mia. dollars om året indtil udgangen af næste årti. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125