23948sdkhjf

Ørsted og BP vil bruge havvind til brint i Tyskland

Brugen af brint på BP's Lingen-raffinaderi i det nordvestlige Tyskland skal være mere bæredygtig. Det er baggrunden for, at Øsrted og BP har fundet sammen om det, som Ørsted i en pressemeddelelse kalder for "et potentielt storskalaprojekt" inden for bæredygtig brint. 

I første omgang skal et elektrolyseanlæg på 50 MW stå klar i 2024. Det er nok til at dække 20 pct. af den brint, som raffinaderiet bruger i den nuværende produktionsproces. Planen er at forsyne elektrolyseanlægget med strøm fra en af Ørsteds havmølleparker i Nordsøen.

Det er dog også en hensigt med samarbejdet, at Lingen-raffinaderiet på sigt skal få en kapacitet på mere end 500 MW bæredygtig brint. Hvis det bliver en realitet, vil der både være brint nok til raffinaderiets egen produktion og til at levere råstoffer til fremtidens syntetiske brændstoffer. 

- Tung industri såsom raffinaderier bruger store mængder brint i deres produktionsprocesser. De vil fortsat have brug for brint, men ved at erstatte den nuværende fossilbaserede brint med brint produceret på vedvarende energi kan den tunge industri reducere sin CO2-udledning markant, siger den adm. direktør for offshore i Ørsted, Martin Neubert, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Men først skal vedvarende brint være et konkurrencedygtigt alternativ til fossilbaseret brint, og derfor har vi brug for projekter som dette sammen med BP's Lingen-raffinaderi, som kan afprøve elektrolyseteknologien i stor skala og blive et eksempel på praktisk anvendelse af brint baseret på havvind.

Parterne har nu søgt støtte til finansieringen af projektet hos EU's Innovationsfond.

Læs også: Førende elektrolyse-teknologi ind i dansk brintanlæg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156