23948sdkhjf

Scandlines får kæmpe lån

Medie: Pensionsselskabet PFA går ind med et obligationslån på 745 mio. kr. i forbindelse med ejerskifte
Pensionskæmpen PFA investerer 745 mio. kr. i færgerederiet Scandlines, skriver Finans.

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, går ind med et stort obligationslån i forbindelse med, at infrastrukturfondene First State Investments og Hermes Investment Management overtager Scandlines fra kapitalfonden 3i.

Læs også: Scandlines solgt for to-cifret mia-beløb

For PFA er det et skridt i retning af at foretage flere alternative investeringer, som kan sikre kunderne et stabilt afkast i et turbulent aktiemarked, forklarer investeringsdirektør i PFA Henrik Nøhr Poulsen ifølge Finans.

- Det kommer vi til at se mere af. Vi vil gerne investere direkte i solide selskaber med en stabil forretningsmodel såsom Scandlines, siger Henrik Nøhr Poulsen til mediet.

Scandlines tjener styrtende med penge på overfarten mellem Rødby og Puttgarden, men selskabet står til at blive massivt udfordret, når Femern-tunnellen ifølge politikernes tidsplan står færdig i 2028.

Færgeselskabet er blevet udskældt af politikerne bag Femern-projektet for at bruge aggressive metoder i forsøget på at stoppe eller forsinke tunnelen.

Salget af Scandlines den 26. marts i år satte værdien af rederiet til 1,7 mia. euro svarende til 12,7 mia. kr. Oven i det har Scandlines en nettogæld på 790 mio. euro - 5,9 mia. kr.

Til den værdi købte kapitalfonden First State Investments 50,1 pct. af rederiet, mens Hermes Investment Management overtog 14,9 pct. De sidste 35 pct. købte 3i, som dermed bliver i ejerkredsen.

Både First State og Hermes er langsigtede investorer i infrastruktur, som primært repræsenterer europæiske pensionsselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11