23948sdkhjf

Scandlines solgt for to-cifret mia-beløb

Kapitalfonden 3i har solgt Scandlines, men købt en del tilbage igen. Dermed bliver to nye investorer lukket ind i ejerkredsen.

Efter et par år som eneejer har kapitalfonden 3i solgt rederiet Scandlines.

Salget sætter værdien af Scandlines til 1,7 mia. euro, svarende til 12,7 mia. kroner. Til den værdi køber kapitalfonden First State Investments 50,1 pct. af rederiet, imens Hermes Investment Management køber 14,9 pct. De sidste 35 pct. køber 3i, som dermed bliver i ejerkredsen.

Efter geninvesteringen står 3i tilbage med et nettoprovenu på 347 mio. euro svarende til 2,6 mia. kroner.

Både First State og Hermes er langsigtede investorer i infrastruktur, som primært repræsenterer europæiske pensionsselskaber.

- Vi er især imponeret af Scandlines integrerede transportmodel. Ved at levere højfrekvent, miljøvenlig transportservice af høj kvalitet fungerer Scandlines som en vigtig forbindelse mellem det europæiske fastland og Skandinavien," siger Marcus Aure, partner i First State, i en pressemeddelelse.

Også i Hermes lægger man vægt på, at Scandlines har en vigtig rolle som forbindelsesled mellem Danmark og Tyskland.

- Vi forventer, at vores investering i Scandlines med sit fokus på virkelig god kundeservice og høj sikkerhed samt energieffektivitet vil give et langsigtet stabilt cash flow.

I 2007 købte 3i og fonde, som 3i forvaltede, i første omgang 40 pct. af aktierne i Scandlines. I 2010 købte 3i yderligere 10 pct. fra Deutsche Seereederei og erhvervede de resterende 50 pct. fra Allianz Capital Partners i november 2013.

Hos 3i giver partner Peter Wirtz udtryk for en tro på, at Scandlines går en lys fremtid i møde.

- Scandlines har været en fantastisk investering for os og vores geninvestering i virksomheden – sammen med First State og Hermes Investment Management – afspejler vores tillid til den fortsatte succes, siger han i pressemeddelelsen.

I Scandlines mener CEO Søren Poulsgaard Jensen, at både virksomheden og dens medarbejdere kommer til at drage nytte af de nye investorer.

- Jeg har været meget glad for samarbejdet med 3i om at transformere selskabet og udvikle dets vækstpotentiale. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de nye ejere, siger han i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078