23948sdkhjf

Vordingborg Havn sætter gang i stor udvidelse

Planerne om at udvide havnen i Vordingborg bliver nu ført ud i livet.

På Vordingborg Havn er næste etape i det store havneudvidelsesprojekt netop gået i gang samtidigt med, at infrastrukturen omkring havnen bliver udbygget. Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Udvidelsen indebærer, at sejlrenden vest for Masnedø bliver uddybet til 10,40 meter, og i den forbindelse vil der også blive etableret et stort svajebassin. Endeligt udvides kajarealet med ca. 600 meter kaj.

Med den dybere sejlrende vil skibe med en længde på op til 200 m vil kunne anløbe havnen. Til sammenligning har den hidtil eksisterende sejlrende sat en begrænsning på en skibslængde på op til ca. 120 m. For havnens kunder vil den nye forøgede vanddybde vær særdeles attraktiv, idet den vil åbne op for nye markeder.

– Havneudvidelse er et kæmpe plus for havnens kunder. Vordingborg Havn bliver en vigtig aktør og vil med udvidelsen samt i rollen som anlægs- og servicehavn for Storstrømsbro-projektet være med til at styrke og fremme erhvervsudviklingen både lokalt og regionalt, siger Poul A. Larsen, formand for havnebestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Med den udvidede kaj vil længden komme op på ca. 1030 meter, og der bliver byggemodnet på store arealer nær kajen. Dermed skulle Vordingborg Havn være rustet til at tage sin del af kagen, når infrastrukturen i området bliver opgraderet i form af en Masnedsundbro og Storstrømbro.   

Arbejdet med havneudvidelsen vil strække sig fra marts 2018 og forventes færdigt i løbet af 2019. Den adm. direktør i Vordingborg Havn, Jan Michelsen, har tidligere fortalt til Søfart, at langsigtede kontrakter med DLG og Copenhagen Merchants har været forudsætninger for, at arbejdet kunne begynde.

- Vi har foretaget investeringer i nye siloer, som DLG skal bruge. Alt i alt er det en gigantisk investering for Vordingborg – vi udbygger for 100 mio. kr. og laver en sejlrende for 70 mio. kr., forklarede Jan Michelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094