23948sdkhjf

Erhvervshavn skal have professionel bestyrelse

Det skal være slut med at have en politiker i spidsen for Vordingborgs store erhvervshavn. I hvert fald lægger parterne bag budgetforliget op til, at det i fremtiden skal være en langt mere professionel og uafhængig havnebestyrelse.

Det skriver sn.dk

Ændringen sker i lyset af, at erhvervshavnen efterhånden er blevet så stor en millionforretning, at der er brug for at sikre en bedre styring af havnen. En ændring, som den nuværende formand for havnen, Poul A. Larsen (S), er helt enig i.

- I dag sidder der politikere på tre ud af de fem pladser i bestyrelsen, men i forhold til så stor en forretning, som havnen er blevet, så er vi politikere jo lægfolk. Derfor har jeg også selv lagt op til, at vi får en professionel bestyrelse. Så kan det godt være, at der skal sidde en eller to politikere med i bestyrelsen, men det skal ikke være et flertal af politikere, forklarer Poul A. Larsen til mediet.

Han nævner blandt andet store havne som Esbjerg og Odense, der har professionelle bestyrelsesformænd. Her er borgmestrene næstformænd og eneste politiske repræsentanter i bestyrelserne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203