23948sdkhjf

Evakueret Maersk-besætning er nu på land

Imens branden på containerskibet Maersk Honam er ved at komme under kontrol, er de evakuerede besætningsmedlemmer kommet i land.

De 22 overlevende og evakuerede besætningsmedlemmer fra containerskibet Maersk Honam er nu kommet i land. Det oplyser Maersk i en pressemeddelelse.

Besætningen kom i land i de indiske havnebyer Kochi og Thiruvananthapuram, der ligger ca. 200 km fra hinanden. Her er de alle blevet tilbudt lægelig behandling og krisehjælp, men hvor de fleste er blevet udskrevet, modtager enkelte stadig "intensiv" behandling.

- Vi er lettede over, at et flertal af vores kolleger er blevet frigivet fra hospitalet. Vi er dog fortsat dybt bekymrede over sundhedstilstanden for de af vore kolleger, som stadig er på hospitalet, og vi er taknemmelige for, at de er i de dygtige lægers hænder. Vi er i regelmæssig kontakt med hospitalerne og overvåger situationen for alle vores kolleger, siger Palle Laursen, chief technical officer i Maersk Line.

Fredag ankom flere fartøjer til at assistere med at slukke branden på Maersk Honam, heriblandt PSV'en CSC Nelson og Maersk Involver – den anden af fire offshore-nybygninger i Stingray-klassen. At dømme efter billeder fra den indiske kystvagt er det lykkedes at dæmme op for brandens omfang.

Smit Salvage og Ardent er hyret til at stå for bjergningsarbejdet, og Maersk Line har sendt to tekniske ingeniører til Salalah for at samarbejde med Smit og Ardent.

- Vi er sætter pris på den assistance, vi har fået af de lokale indiske myndigheder, og nu må vi lade bjergningsholdet gøre deres arbejde. Det er stadig for tidligt at fastslå årsagen til branden eller skaderne på skibet og lasten. Men det er selvfølgelig meget vigtigt for os at finde årsagen til branden, og en fuld undersøgelse vil blive udført hurtigst muligt, siger Palle Laursen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187