23948sdkhjf

Kvindelig Mærsk-officer topscorer til Søfartens Lederes bestyrelse

Camilla Westergaard, som er 2. styrmand hos Maersk Line, slog den nuværende formand, Bjarne Cæsar Jensen, ved gårsdagens valg til Søfartens Lederes bestyrelse
En ung, kvindelig skibsfører blev topscorer ved gårsdagens valg til Søfartens Lederes bestyrelse, som fandt sted i forbindelse med generalforsamlingen. Det skriver Søfartens Ledere på sin hjemmeside.

Camilla Westergaard, som er uddannet skibsfører ved SIMAC og i dag er 2. styrmand hos Maersk Line, fik 326 stemmer ud af i alt 1.000 afgivne stemmer. Dermed overhalede hun bestyrelsens nuværende formand, Bjarne Cæsar Jensen, som fik næstflest stemmer, i alt 298.

Camilla Westergaard har tidligere siddet i fagforbundets bestyrelse som de studerendes repræsentant, men hun mener stadig, der er mere at gøre.

- Fremtiden for danske søfolk, de maritime uddannelser og ikke mindst fremtidens søfarende (de unge) er mine mærkesager. Det er emner, som diskuteres i stor stil i forskellige kredse, men det bliver ved snakken, og rederierne og politikerne skal snart til at tage nogle valg, har hun udtalt om sine bevæggrunde til at stille op til Søfartens Lederes bestyrelse.

Kampvalg til bestyrelsen

Camilla Westergaard vil desuden kæmpe for at bibeholde danske søfolk om bord - nu og i fremtiden.

- Jeg er imod afskaffelsen af elevløn på de maritime uddannelser og synes, at man skal bibeholde SU- og elevlønsordningen, som den ser ud i dag. Jeg synes, det er vigtigt at få engageret de unge i de faglige diskussioner samt de konflikter, som vores erhverv i dag står overfor. For de vil i fremtiden skulle være med til at tage stilling hertil, sagde hun.

På generalforsamlingen skulle vælges i alt fire bestyrelsesmedlemmer blandt de fem opstillede kandidater. Jesper Frederiksen fik 185 stemmer og Sven Thormod Petersen fik 102 stemmer, og begge kom ind i bestyrelsen.

Andreas Forsberg Nielsen fik færrest stemmer, og kommer dermed ikke med i Søfartens Lederes bestyrelse.

Formand forventer at fortsætte

Bestyrelsen konstituerer sig den 13. april. Her regner Bjarne Cæsar Jensen, der er lods i DanPilot, med at fortsætte på formandsposten, som han har haft i knap et år.

Læs også: Søfartens Ledere får ny formand

- Jeg tror ikke, at der er et formandsskifte på vej. Så skulle der være sket der noget, jeg ikke har hørt om - at nogen vil af med mig. Men det tror og håber jeg ikke, siger formanden til Søfart.

Bjarne Cæsar Jensen peger på, at Søfartens Ledere fra 1. juli i år fusionerer med organisationen Lederne.

- Ud fra en helhedsbetragtning vil det derfor være bedst at undgå et formandsskifte af hensyn til kontinuiteten i den omstillingsproces, vi er i gang med i forbindelse med sammenlægningen med Lederne, siger han.

Læs også: Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Formanden ser i øvrigt et klart signal fra medlemskredsen i kanonvalget af Camilla Westergaard til bestyrelsen.

- Det kan vi lægge rigtig meget i. Jeg kan kun være glad for, at vi har en ung kvinde, som både kan og vil, og som er godt forankret ude i medlemskredsen, siger han og fortsætter:

- Vi har i lang tid ikke haft nogen unge, der har haft lyst til det her arbejde. Og Camilla bliver ikke valgt, bare fordi hun er kvinde - men fordi hun er Camilla, og fordi hun er ung og appellerer til vores unge kolleger. Og så kan hun bidrage på en helt anden måde i vores rekrutteringsindsats, siger Bjarne Cæsar Jensen.

Læs også: Undersøgelse skal afdække sexchikane til søs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078