23948sdkhjf

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Den 1. juli bliver Søfartens Ledere en del af Lederne

Søfartens Ledere bliver en selvstændig del af Lederne fra 1. juli 2017. Der oplyserne organisationerne i en pressemeddelelse.

- Vi har i bestyrelsen enstemmigt besluttet, at Søfartens Ledere skal være en del af Lederne. Sammenlægningen fremtidssikrer varetagelsen af medlemmernes interesser, giver adgang til bedre og bredere medlemsservice og frigiver ressourcer til at opruste sekretariatets maritime faglighed, siger Bjarne Cæsar Jensen, formand for Søfartens Ledere.

- Vi glæder os meget til samarbejdet med Lederne og til at kunne tilbyde vores medlemmer en endnu bredere vifte af medlemstilbud og et endnu stærkere fagligt fællesskab for maritime ledere og specialister både til søs og i land, tilføjer han.

De to organisationer
Søfartens Ledere er faglig organisation for skibsofficerer i den danske handelsflåde og andre ledere og specialister i det Blå Danmark. Foreningen har 4.000 medlemmer.

Lederne er en interesseorganisation for ledere og særligt betroede medarbejdere. Organisationen repræsenterer 105.000 medlemmer og sætter ledere og ledelse på dagsordenen.

Formanden for Lederne, Svend Askær, hilser beslutningen velkommen.

- For Lederne giver samarbejdet med Søfartens Ledere os kompetencer på et nyt og vældigt interessant område, og aftalen sikrer os vækst i vores i forvejen voksende medlemstal. Samtidig ser jeg aftalen mellem Lederne og Søfartens Ledere som en model, man sagtens kan forestille sig kopieret i forhold til andre mindre lederorganisationer, der skulle have lyst til at blive en del af familien, siger Svend Askær.

Samarbejdet med Lederne understreger Søfartens Lederes fokus på ledelse og kompetenceudvikling og foreningens position som Danmarks moderne, maritime organisation.

- Selvom vi bliver en såkaldt afdeling i Lederne, forbliver vi en selvstændig, maritim organisation. Vi får adgang til Ledernes mange, dygtige rådgivere og jurister og deres mange kurser og uddannelsestilbud, og samtidig bevarer vi vores uafhængige kommunikation, identitet og politiske interessevaretagelse. Vi bevarer også vores formue, ejendom og økonomiske frihed, understreger Bjarne Cæsar Jensen.

Dialog med medlemmerne
Søfartens Lederes bestyrelse vil i de kommende måneder intensivere dialogen med medlemmerne, så alle spørgsmål om, hvad der skal ske, bliver besvaret. Dette sker i første omgang på Søfartens Lederes hjemmeside og sociale medier samt på en række medlemsmøder.

Sammenlægningen med Lederne skal, sammen med et forslag til nye foreningsvedtægter, vedtages på Søfartens Lederes generalforsamling den 8. marts 2018 i Nyborg. Sker det, sendes beslutningen efterfølgende til urafstemning blandt alle foreningens aktive medlemmer.

I Lederne har hovedbestyrelsen på sit møde den 13. januar 2018 foreløbigt godkendt fusionsplanerne. Den endelige godkendelse forventes at ske på Ledernes generalforsamling lørdag den 26. maj 2018.

Vedtages indstillingerne i begge organisationer, bliver Søfartens Ledere en del af Lederne med virkning fra den 1. juli 2018. Samme dato vil Søfartens Ledere skifte navn til Lederne Søfart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11