23948sdkhjf

Kalundborg misser krydstogtskib

Anløb aflyst. Havnebassinet får skylden

Marella Cruises, tidligere Thomson Cruise, dropper anløb i Kalundborg. Krydstogtskibet ’Marella Discovery’ var ellers sat til et besøg denne sommer. Det skriver SN.dk

Med en dybdegang på 7,9 meter burde dét ikke være et problem for ’Marella Discovery’s anløb ihavnen, som har områder med 10 meters vanddybde. Det er derimod størrelsen på havnebassinet. Der er ikke plads nok til at manøvrere, vurderer rederiet. 

I fremtiden kan der sagtens blive tale om nye anløb. Specielt udviklingen af havnen holder man øje med, lyder det fra rederiets leder af Marine & Port Operations, John Westgarth-Pratt overfor SN.dk. 

- Vi mener selv, at det godt ville kunne lade sig gøre, ikke mindst fordi vi tidligere har haft skibe på den størrelse, endda større, til at anløbe kaj 5/6. Men vi må tage til efterretning, at Marella Cruises har vurderet, at de ikke føler sig trygge ved skibets manøvredygtighed i havnebassinet. Samtidig ser vi også dette som en tydelig indikation af, at det var rigtigt af os at iværksætte byggeriet af Ny Vesthavn. For med Ny Vesthavns 15 meters vanddybde og 500 meter lange kaj vil vi uden problemer kunne tage imod et skib som Marella Discovery og også de krydstogtskibe, der er større. Desværre går der endnu mere end et år, inden Ny Vesthavn kan tages i brug, siger havnedirektør Bent Rasmussen til SN.dk.               

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125