23948sdkhjf

Millionregning venter efter havnekollaps i maj

Prisen for den sammenstyrtede havnekaj på Kalundborg Havn er endnu ikke gjort op. Raffinaderidirektør forudser tocifret millionbeløb og vil sende regningen videre.

Et større stykke af Kalundborg Havn braste i starten af maj sammen. Kollapset skete under et reparationsarbejde. Havnekajen modtager årligt 90 skibe med råolie til Equinor Raffinaderiet, som lejer havnekajen på en langtidskontrakt af Kalundborg Havn.

Det skriver TV2 Øst.

Driftsdirektør hos Equinor Raffinaderiet, Jørgen Krogager, fortæller, at man siden maj har arbejdet på at bremse skaden fra at udvikle sig yderligere, ligesom man er gået i gang med at undersøge mulighederne for reparation.

Ifølge driftsdirektøren har Equinor Raffinaderiet til trods for sin status som lejer af den pågældende kajplads et ansvar for også at forestå reparationerne. Regningen for reparationsarbejdet er man ifølge driftsdirektøren i dialog med udlejer om.

- Det kommer til at koste et tocifret millionbeløb, men der er stadig mange ubekendte, siger Jørgen Krogager til mediet.

Equinor Raffinaderiet har været heldige med, at de skibe, som normalt anløber pier E, som den kollapsede kajplads hedder, i stedet for har kunnet lægge til ved pier A, som raffinaderiet også råder over.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094