23948sdkhjf

SamsøFærgen vil overholde overfartstiden

Rederiet Færgen er blevet enig med Transportministeriet om at ændre sejlplanen mellem Kalundborg og Samsø, så rederiet kan overholde overfartstiden

Den 3. januar 2018 træder en ny sejlplan i kraft for SamsøFærgen, der sejler mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. Med den følger en række små og store ændringer, der har til formål at gøre livet lettere for både samsinger og turister med retning mod øen. 

Blandt de større ændringer er, at turene på 75 minutter nu er sat til at vare 80 minutter. Dette forhold bunder i en nødvendig ændring af havnelayoutet i Ballen Havn i 2015 uden for Færgens kontrol. Det har betydet, at overfartstiden siden da har været 3-4 minutter længere end oprindeligt planlagt. Nu er Færgen imidlertid blevet enig med Transportministeriet om at ændre sejlplanen, så der er taget højde for de fysiske forhold i havnen, hvilket gør det muligt for Færgen at overholde overfartstiden. Ændringen er allerede taget i brug på ruten. 

Også det samlede antal afgange er blevet ændret, idet sejplanen er blevet udvidet i forhold til 2017. Blandt andet sejles der i 2018 seks ture på alle hverdage i efterårsferien. 

Øgningen i antal afgange skal ses i lyset af et år, der har budt på stor vækst i færgetrafikken mellem Kalundborg og Samsø. Således viser rutens senest opgjorte trafiktal pr. 30. november 2017, at der er overført 8,3 procent flere biler sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Dermed har færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø aldrig været større.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177