23948sdkhjf

Havneudvidelse skal give eftertragtet plads

Stigende interesse for arealer på Kalundborg Havn betyder, at havnen er tæt på udsolgt. Derfor skød – eller kastede – havnen sidste måned gang i byggeriet af et 330.000 kvadratmeter stort, nyt havneområde. 

- Så hvis vi i en samlet erhvervsudvikling skal have arealer til lokalisering af nye virksomheder på havnen, eller hvis de eksisterende virksomheder vil udvide, så skal der frembringes nye havnearealer, hvilket vi gør med dette projekt, siger havnedirektør Bent Rasmussen ifølge sn.dk. 

Han uddyber, at der blandt andet er lejet 156.000 m2 til Novi Flexibles og 50.000 m2 til BASF. 

Selve anlægsarbejdet i forbindelse med Ny Vesthavn er så småt startet efter, at alle de indledende forberedelser nu er overstået. NCC Industry A/S (Hercules Fundering), der vandt den landbaserede entreprise, er startet på arbejdet sammen med underleverandøren Zøllner. 

Opførelsen af havneområdet deler sig i to entrepriser, hvor den ene gælder byggeriet på land, mens den anden alene omfatter uddybningsarbejdet på vandet. NCC’s vandt Entreprise A med et bud på 146 mio. kroner, mens Wasa Dredgings fik Entreprise B til 40,7 mio. kroner.

Kalundborg Havn forventer havneudvidelsen færdig i februar 2019. 

Fakta: Ny Vesthavn

- Ny Vesthavn placeres på den sydlige side af Kalundborg Fjord, vest for Asnæsværket.

- Det samlede areal omfatter 330.000 kvadratmeter.

- Ny Vesthavn etableres på ca. 200.000 kvadratmeter eksisterende land og resten – 130.000 – af de 330.000 kvadratmeter inddæmmes på søområdet.

- Der etableres en 500 meter lang kaj.

- Vanddybden bliver 15 meter – dermed bliver Kalundborg Havn den eneste havn på Sjælland, som kan tilbyde dybt vand ved kaj lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.

- Af de 330.000 kvadratmeter er der afsat 50.000 kvadratmeter til Kalundborg Container Terminal.

- 60.000 kvadratmeter anvendes til vej, parkering m.v.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11