23948sdkhjf

Maersk Drilling kan blive solgt i bidder - branchekender

Mærsk forhandler ifølge Bloomberg med amerikanske Rowan om et salg af Maersk Drilling. Forhandlingerne skulle tage udgangspunkt i en værdiansættelse af Maersk Drilling på 4 mia. dollars.

Læs mere: Maersk Drilling rygtes solgt til Texas-selskab

Ifølge Greg Lewis fra Credit-Suisse er Maersk Drillings største udfordring flådes størrelse med 16 jack-ups og otte boreskibe. Det skriver TradeWinds.

- Maersk Drilling er massiv, hvilket betyder, at en aftale bliver svære at stykke sammen. Markede taget i betragtning anser vi en potentiel fusion mellem lige parter som det mest sandsynlige scenarie i modsætning til et egentligt opkøb, siger han til mediet.

I hans optik vil det betyde en opdeling i to til tre dele med Rowan som køber af de otte boreskibe og et fælles bud på Maerks Drillings jack-up rigge.

Maersk Drillings ordrereserve er ifølge Greg Lewis omkring 3 mia. dollars, og flådens stålværdi cirka 4 mia. dollars. 

Opsplitning godt i gang
A.P. Møller-Mærsks strategi om at splitte forretningen op og fokusere på transport og logistik-delen, er godt på vej mod realisering.

Maersk Oil blev i augst solgt til Total for 7,45 mia. dollars, og sidste måend var det Maersk Tankers som blev solgt fra for 1,17 mia. dollars. 

Strategien indebærer også, at Maersk Supply Service skal på nye hænder engang i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171