23948sdkhjf

Maersk Drilling rygtes solgt til Texas-selskab

Ifølge Bloomberg forhandler Mærsk med Texas-baserede Rowan om et salg af rederiet Maersk Drilling, der ejer 24 borerigge og boreskibe
Rowan Companies med hovedsæde i Houston, Texas, er ifølge Bloomberg gået i forhandlinger med A.P. Møller-Mærsk om en overtagelse af Mærsks boreselskab Maersk Drilling.

Bloomberg citerer personer med kendskab til processen for, at de to parter drøfter en eventuel overtagelse af det danske selskab, og at forhandlingerne er påbegyndt med udgangspunkt i en værdiansættelse af Maersk Drilling på 4 mia. dollar.

I sidste måned blev Mærsk Olie og Gas solgt til franske Total for over 47 mia. kr., og i sidste uge blev Tankers-divisionen solgt til A.P. Møller Holding for 7,3 mia. kr.

Nyhedsmediet er dog samtidig omhyggelig med at understrege, at forhandlingerne er på et tidligt stadie og derfor sagtens kan løbe ud i sandet igen.

Søfart har kontaktet presseafdelingen i Maersk Energy, som dog oplyser, at man ikke ønsker at kommentere på rygter og spekulationer i markedet.

Rowan Companies kan spore sine aner tilbage til 1923, da brødrene Charlie og Arch Rowan grundlagde en lille virksomhed, der drev mindre landbaserede borerigge. Senere valgte virksomheden dog at specialisere sig i olieboring til havs, og i dag driver selskabet en flåde på 25 jack-up rigs og fire avancerede boreskibe designet til olieboring på ekstreme havdybder.

Dermed ligner Rowan-flåden til forveksling Maersk Drillings egen flåde, der ligeledes består af fire avancerede boreskibe og herudover 16 jack-up rigge og fire såkaldte semisubmersibles (flydende boreenheder).

Hvis prisen på 4 mia. dollar - som Bloomberg refererer - viser sig at blive den endelige kontraktsum, må det siges at være en pris til den lave ende og en pris, der afspejler den mangeårige nedtur i offshore drilling-segmentet. Alene de fire boreskibe, som Maersk Drilling bestilte kort før olieprisen begyndte sin dramatiske nedtur har kostet selskabet ca. 500 mio. dollar pr. styk i anskaffelsesomkostninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11