23948sdkhjf

Erhvervsliv raser over aflyste Ebeltoft-afgange

Det vil gå hårdt ud over turismen, at Molslinjen har aflyst en række afgange til Ebeltoft midt i højsæsonen, mener Business Djursland, som efterlyser konkurrence på Kattegat-ruterne
Det er uholdbart, at Molslinjen har valgt at aflyse en række afgange til og fra Ebeltoft midt i højsæsonen, lyder det fra erhvervslivet på Djursland.

Business Djursland med knap 400 medlemmer i landsdelen er voldsomt utilfredse med Molslinjen. Og utilfredsheden er ikke blevet mindre, efter rederiet i kølvandet på et motorhavari i den store hurtigfærge, ’Express 2’, onsdag i sidste uge valgte at omdirigere færgen ’Max Mols’ væk fra Ebeltoft-overfarten.

Læs også: Molslinjen er uden en af sine største færger det meste af sommeren

- Djursland har været nedprioriteret hos Molslinjen gennem de senere år, og at vi nu endnu engang må stå for er dybt beklageligt. Vores erhvervsliv og befolkning holdes som gidsler i det spil, og derfor må vi appellere til vores politikere om, at de kommer på banen, så der forhåbentlig kan blive noget konkurrence på Kattegat-ruterne, siger Ole Sørensen, næstformand i Business Djursland og direktør for Rejsecenter Djursland, til Søfart.

Han mener, at tiden er vokset fra det trafikforlig, der blev indgået, dengang Molslinjen fik koncession til ruterne.

- Molslinjen tilgodeser deres aktionærer fremfor borgerne, men det er jo nye tider, og trafikmængderne er vokset enormt i de år, der er gået, påpeger Ole Sørensen og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at de aflyste afgange vil gå ud over turismen - ikke mindst nu hvor det er højsæson, og det bliver vanskeligere at komme til Djursland for de københavnere, der planlægger at holde ferie herovre.

Mest en turistrute

Molslinjen besluttede i 2015 - til stor ærgrelse for erhvervslivet på Djursland - at neddrosle antallet af afgange på overfarten mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, så det hovedsagelig blev en turistrute i sommerperioden, der ikke sejler på hverdage.

I den forbindelse udtalte flere trafikpolitiske ordførere i Folketinget, at de gerne ville støtte op om et nyt rederi til at sejle på ruten.

Siden har andre selskaber forsøgt at søsætte en alternativ overfart mellem Djursland og Sjælland, blandt andre busselskabet Rødbillet.dk. De forsøg er dog strandet, men hos Business Djursland har man ikke givet op.

- Jeg tror på, at der er kræfter, der kan finde den finansiering, der skal til, hvis der politisk set bliver åbnet op for konkurrence på ruten. Djursland er meget bevidst om, at vi har brug for en forbindelse, siger Ole Sørensen, der også nævner Greenaa-Hundested som en alternativ forbindelse til Molslinjen.

Ifølge Ole Sørensen har det lokale erhvervsliv desuden nedsat en arbejdsgruppe, som vil gå i dialog med Molslinjen om flere afgange til og fra Ebeltoft.

- Vi vil også tage fat i politikerne igen og fortælle dem, at det ikke er en holdbar situation. For det ene rederi, der har forbindelsen til Djursland, er simpelt hen så sårbart, og det gør hele regionen sårbar, og vi har brug for en infrastruktur med en vis sikkerhed for, at den fungerer året rundt i større eller mindre grad, siger han.

Afviser nedprioritering af Ebeltoft

Hos Molslinjen afviser PR- og kommunikationschef Jesper Maack, at rederiet bevidst nedprioriterer Ebeltoft-ruten.

- Vi vil jo meget gerne sejle fra Ebeltoft, når der er passagerer til det. Vi har jo faktisk lagt flere afgange ind i år – altså inden uheldet med ’Express 2’, siger han til Søfart og tilføjer:

- Vi har kunnet konstatere, at vores gæster i stigende grad foretrækker at rejse fra Aarhus. Men i perioden juni til og med september kan vi især i weekenderne (fredag-lørdag-søndag) mærke interesse for at sejle fra Ebeltoft. Det er ofte sjællændere, som skal på ferie/sommerhus i Jylland, som sparer tid og kilometer på vejene ved at ende i Ebeltoft. Efter september falder interessen igen betydeligt.

Læs også: Molslinjen går på hjul

Kommunikationschefen oplyser, at Molslinjen sidste år i højsæsonen, dvs. i perioden juni til september, havde 170 planlagte enkeltafgange fra Ebeltoft i weekenderne (fredag, lørdag og søndag). I år er tallet 212 planlagte enkeltafgange i weekenderne – hvoraf 48 afgange dog er aflyst frem til og med uge 32 som følge af motorhavariet.

- Lige nu planlægger vi at kunne realisere 164 afgange, og det er dog ganske tæt på de 170 planlagte afgange i 2016, siger Jesper Maack.

Samlet set har Molslinjen i år afgange på Ebeltoft-ruten fra april til og med oktober.

Læs også: Motorhavari indstiller foreløbigt Molslinjens Ebeltoft-rute
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063