23948sdkhjf

Svitzer fjernstyrer slæbebåd i Københavns havn

Rolls-Royce og Svitzer har taget fjernstyring af kommercielle skibe et skridt videre. Første test gennemført i København

Tidligere på året gennemført Svitzers 28 meter lange slæbebåd ’Svitzer Hermod’ en række fjernstyrede manøvrer i Københavns havn. Demonstrationen blev gemmeført i samarbejde mellem Svitzer og Rolls-Royce. Det oplyser Rolls-Royce Marine i en pressemeddelelse.

Fra Svitzers hovedkontor fjernstyrede kaptajnen ’Hermod’: Skibet lagde til og fra kaj, foretog en 360 graders vending og sejlede derefter til Svitzers hovedkontor, hvor skibet lagde til kaj igen. 

- Vi har i nogle år sagt, at fjernstyrede kommercielle skibe ville være i drift ved udgangen af årtiet. Takket være en unik kombination af Svitzers operationelle viden og vores teknologiske ekspertise, har vi gjort visionen til virkelighed langt tidligere end ventet, siger Mikael Makinen, President, Rolls-Royce Marine.

De to selskaber har også indgået en aftale om at fortsætte samarbejet om at teste førerløse og autonome skibe. 

Fakta: Svitzer Hermod
Svitzers ‘Hermod’ er designet af Robert Allan og blev byttet på det tyrkiske skibsværft Sanmar i 2016. Slæbebåden er udstyret med Rolls-Royce Dynamic Positioning System, som er nøglen til det fjernstyrede system.

Sensorer der kombinerer forskellige data med hjælp af avanceret software, hvilket giver kaptajnen indblik i skibets placering og omgivelser.

Denne data bliver sendt til et Remote Operating Centre (ROC), hvorfra skibet bliver kontrolleret.

Fartøjet har et par MTU 16V4000 M63 dieselmotorer fra Rolls-Royce.

 

Kilde: Rolls-Royce

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.283