23948sdkhjf

Hvor er den næste maritime vækstkomet?

Det Maritime Elitetræningscenter søger nu særligt unge vækstvirksomheder til et skræddersyet rådgivningsforløb målrettet deres udviklingsbehov

Unge, maritime virksomheder, der har fået sit produkt på markedet og kun mangler de sidste skridt for at sætte turbo på deres vækst, står højt på rekrutteringslisten til de kommende hold i Det Maritime Elitetræningscenter, ét af 10 udviklingscentre i Danmark i den store nationale satsning Scale-Up Denmark.

- Vi sætter nu ekstra fokus på rekruttering af denne type iværksættervirksomheder, fordi vi virkelig kan gøre en forskel for at hjælpe udviklingen på vej i denne type virksomhed med skræddersyede forløb, der sætter ind og understøtter deres udvikling præcis de steder, som løfter dem ud over rampen på nogle kerneområder i deres forretning, forklarer Allan Hejlet, projektleder i Marcod, som driver Det Maritime Elitetræningscenter sammen med Liva Consult og Væksthus Nordjylland.

Målgruppen er maritime vækstvirksomheder i hele landet, som kan få mulighed for at komme med i et af de mest ambitiøse vækstforløb, som tilbydes i Danmark pt. målrettet den maritime branche. Et forløb i Det Maritime Elietræningscenter varer seks til otte måneder og foruden kollektive aktiviteter i et stærkt netværk med andre maritime virksomheder, får virksomheden et individuelt rådgivningsforløb med eksterne eksperter på præcis de områder, som virksomheden ønsker at sætte fokus på.

- Det kan være fx være rådgivning om kapitaltilførsel til særlige udviklingsaktiviteter, en stærk markedsføringsindsats eller lignende. Det kan også være rådgivning om internationale partnerskaber, forretningsudvikling eller hvad der nu står øverst på virksomhedernes dagsorden, siger Allan Hejslet.

Vækst på 1.000 procent
Daspos i Herlev er lige nu med på hold 1 i Det Maritime Elitetræningscenter, som startede op i februar. Virksomheden har haft en eksplosiv vækst fra 2012-2015 på mere end 1000 procent med deres lækage-alarmsystem LAS-10 til maskinrum. De bruger deres forløb til at identificere nye markedspotentialer og projekter, som kan udvide deres produktsortiment:

- Det er vigtigt for os, at vi ikke selv sidder med den udvikling, men at vi i forløbet har nogen til at holde os i ørene, så vi holder fokus og ikke kun eksekverer på det nuværende. Her har vi en unik mulighed for noget ekstern sparring fra specialister og med et offentligt tilskud, som gør det endnu mere attraktivt, siger Lars Gerner, COO i Daspos.

Hold 2 starter op til september 2017. Er man interesseret i at høre mere om deltagelse i Det Maritime Elitetræningscenter, kan man kontakte MARCOD.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Beskyldes for at overdrive beskæftigelsestal: Vi genkender ikke billedet
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.313