23948sdkhjf

Virtuelle eksportmøder med Fincantieri trodsede svagt internet

I løbet af oktober 2020 arrangerede Danske Maritime og DI et virtuelt eksportfremstød over for det italienske værftskonglomerat Fincantieri. 

Fremstødet skulle skabe nye eksportmuligheder for maritime virksomheder i en presset tid med covid-19.

Forud for de virtuelle B2B-møder mellem Fincantieri-indkøbere og danske virksomheder blev de virksomhederne screenet af værftsgruppen for at sikre relevans i forhold til værftets investeringsplaner. 

De danske virksomheder, som kunne tilbyde interessante løsninger til værftsgruppen på nuværende tidspunkt, gik videre til et møde med de italienske indkøbere.

Gik fint trods svagt internet

Nu foreligger tilbagemeldinger fra de deltagende virksomheder, og de er gode, trods det virtuelle format.

- Eksportfremstødet var generelt rigtig godt arrangeret af de involverede erhvervsorganisationer, og det virtuelle format fungerede også godt – dog med et par udfordringer i forhold til blandt andet en svag internetforbindelse, siger Jens Bang, General Manager, Danish Ship Décor.

Også fra den maritime virksomhed Daspos i Herlev, der leverer brandsikring, er der ros.

- At skabe opmærksomhed på sin eksistens er alfa omega. Det kan som mindre dansk virksomhed kan være vanskeligt at komme til syne i helt store organisationer. Tiltaget var en mulighed, som ellers vil koste en masse tilløb i tid for at opnå, siger medstifter af Daspos, Lars Gerner.

Håber på mere virtuelt i en svær tid

Jens Bang håber på flere virtuelle arrangementer:

- Vi håber, at organisationerne i nær fremtid vil arrangere lignende fremstød i virtuelt format. De nuværende omstændigheder med covid-19 og rejserestriktioner gør det yderst vanskeligt for os både at opretholde og skabe nye forretningsrelationer til de forskellige værfter og rederier rundt om i verden, siger han.

Største værft i Europa

Fincantieri-værftsgruppen er det største i Europa og har på verdensplan over 19.000 ansatte. Værftsgruppen bygger passagerskibe, skibe til offshore-sektoren, store yachts og skibe til søværnet. Fincantieri har en stor ordrebog over bygning af nye skibe. 

DI og Danske Maritime har tidligere sendt fysiske delegationer til Fincantieri og har derigennem etableret et stærkt partnerskab med værftsgruppen. Det virtuelle eksportfremstød fik støtte fra Trade Council of Denmark.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125